Місто

Якщо в найближчі тижні не буде дощу, то в Житомирі можуть виникнути проблеми з водопостачанням, - Сухомлин

1 September 2015, 18:39

 Через рекордну спеку рівень води на Житомирському водосховищі впав майже на 3 метри. Про це повідомив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин під час виїзди на Денишівську греблю. Він зазначив, якщо у найближчі тижні в області збережеться спекотна погода без опадів у місті виникнуть проблеми з водопостачанням.

«Загальний обсяг водосховища 13 млн. кубів води. Тобто, це той запас, який дозволяє нам не думати про водопостачання міста, ефективно регулюючи подачу води в наступне водосховище, регулювати рівень води, якість води і так далі. Цього року склалася ситуація, коли ми тільки за літо втратили вже більше 5 млн. кубів. Тільки за останній тиждень рівень знизився і ми втратили тільки на цьому водосховищі 500 тисяч кубів коди. Рівень води впав на 2,8 метра. Якщо протягом 2х тижнів ситуація не покращиться, ми повинні будемо вживати екстрених заходів: регулювати подачу води на місто, зменшувати обсяги подачі води», - зазначив Сергій Сухомлин.

Також фахівці помітили різке погіршення якості води у водосховищі. Втім, на водоканалі переконують, до споживачів надходить вода нормальної якості.

«Хочу заявити, що вода у нас в крані відповідає сан. нормам. Так, дійсно, для підприємства додатково йдуть затрати. Ви бачите, яка ця вода зелена , ми її очищаємо, додатково йдуть затрати електроенергії, реагентів, ну і, звісно, зношення амортизації обладнання», - пояснив директор КП «Житомирводоканал» Михайло Ничипорук.

Житомирянам, які турбуються через якість водопровідної води, її радять відстоювати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі