Влада

Житомирський губернатор розпорядився організувати посів озимих зернових культур

2 September 2015, 10:50

 Житомирський губернатор Сергій Машковський 27 серпня підписав розпорядження «Про організацію посіву озимих зернових культур під урожай 2016 року».

Текст документу опублікований на сайті облдержадміністрації.

«З метою проведення своєчасного і ефективного посіву озимих зернових культур, отримання запланованих обсягів виробництва зерна у 2016 році, забезпечення продовольчої безпеки, відповідно до Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні», ст.ст. 6, 13, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» головам районних державних адміністрацій в межах повноважень вжити невідкладних заходів щодо: виконання рекомендованих обсягів із посіву озимих зернових культур під урожай 2016 року насінням не нижче 2 репродукції згідно з додатками 1, 2; сприяння сільгосптоваровиробникам у придбанні насіння, пально-мастильних матеріалів, мінеральних добрив, засобів захисту рослин для проведення комплексу осінніх польових робіт та посіву озимих зернових», - йдеться у розпорядженні.

Управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації доручено рекомендувати Інституту сільського господарства Полісся НААН України спільно розробити рекомендації щодо посіву озимих зернових культур з урахуванням особливостей умов 2015 року та надавати методичну і практичну допомогу господарствам області у їх впровадженні у виробництво.

Райдержадміністрації мають щовівторка інформувати управління агропромислового розвитку про хід посіву озимих зернових культур.

Як повідомляв Житомир.info, до 9 вересня триває конкурс на заміщення вакантних посад керівників 7 структурних підрозділів ОДА. Станом на 31 серпня було подано лише шість заяв під претендентів, з них три – на начальника обласного управління агропромислового розвитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі