Місто

У Житомирі СЕС продовжує відбирати проби повітря та радить частіше робити вологе прибирання

2 September 2015, 11:02

У Житомирі вже більше тижня місто перебуває в диму у зв’язку з пожежами, в області запевняють, що ситуація контрольована.

2 вересня до редакції Житомир.info зателефонували стурбовані батьки з Богунії, які розповіли про те, що їм передзвонюють з дитячих садочків та просять не приводити дитину до закладу через задимлення у місті.

У СЕС повідомили, що вони щоденно беруть проби зразків повітря у різних районах Житомира та області. Так вчора, 1 вересня, вміст сірчистого ангідриду в повітрі перевищував, як у Коростені на деяких вулицях так і на північній околиці Житомира.

«Ми щоденно беремо проби повітря. Ви ж розумієте, що від цього диму страждають всі житомиряни, і звичайні маски тут не допоможуть, адже це не пилове задимлення», – розповіли у СЕС.

У Державній санепідслужбі у Житомирській області радять менше знаходитися на відкритому повітрі та частіше робити вологе прибирання.

«Основні заходи зменшення шкідливого впливу діоксиду азоту, та ангідриду сірчистого на організм людини полягають, в першу чергу, у обмеженні перебування людей на відкритому повітрі. Варто уникати тривалих прогулянок, особливо в часи інтенсивного руху транспорту.  В оселях рекомендовано зачиняти вікна, часто здійснювати вологе прибирання приміщень. Корисно завішувати вікна вологою тканиною. У разі погіршення самопочуття та виникнення ознак нездужання, що характеризуються, в першу чергу, утрудненням дихання, частим кашлем, необхідно звертатися за медичною допомогою», – наголосили у СЕС.

Як повідомляв Житомир.info, зі слів заступника начальника управління ДСНС у Житомирській області Олега Держанівського стало відомо, що у лісах області цілодобово чергують працівники державної лісової охорони, аби не допустити загорянь.

Ранок у Житомирі 2 вересня, Богунія

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі