Місто

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій: Задимлення у Житомирі – наслідок пожеж у навколишніх селах

2 September 2015, 12:12

 Задимлення у Житомирі пов’язане із пожежами в навколишніх селах.

Про це 2 вересня перед початком засідання міськвиконкому повідомив начальник  управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.

«Задимлення у Житомирі є наслідком пожеж, які відбуваються у селах, що знаходяться навколо нашого міста. Ті пожежі, які зафіксовані на території міста Житомира, не можуть спричинити таких наслідків, тому що вони оперативно локалізуються і ліквідуються. Найбільша пожежа, яка зафіксована у нас на відкритій місцевості це на вулиці Саєнка – 300 кв м, це трава згоріла. Я звернувся до членів виконкому, щоб вони звернулися до голови ОДА, аби той доручив головам РДА в прилеглих до міста населених пунктів оперативно реагувати на ці пожежі, аби нам вберегтися від цих негативних наслідків. Є відомчі лісові масиви на яких також відмічається загорання», - сказав Дідківський.

В.о. міського голови Любов Цимбалюк повідомила, що через два дні очікується дощ.

«За прогнозами синоптиків через два дні ми очікуємо дощі, і сподіватимемося, що ця ситуація вирішиться», - сказала Цимбалюк.

На черговому засіданні присутні 33 члени виконкому з 43. У порядку денному всього 29 питань, з них 22 – «дитячі».

Як повідомляв Житомир.info, з 26 серпня у Житомирі спостерігається задимлення міста. Фахівці СЕС беруть проби повітря та радять робити вологе прибирання і рідше виходити на вулиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі