Місто

Житомирські активісти «прискорили» розірвання Самборським угод на оренду землі на Крошні

2 September 2015, 16:45

2 вересня о 9 годині кілька десятків  людей прийшли до начальника КП «Інспекція з благоустрою» Юрія Самборського вимагати у нього розірвання угоди на відведення земельних ділянок під будівництво автостанції на Крошні.

28 липня мешканці багатоповерхівок на вулиці Щорса пікетували проти будівництва комплексу автостанції на їх прибудинковій території. Люди вимагали звільнення «мафіозі Самборського», і написали до міської ради колективне звернення.

Більш ніж через місяць мешканці будинків на вулиці Щорса разом з  активістами «Автомайдану» та «айдарівцями», прийшли до Юрія Самборського вимагати від нього дотримання рішення міської ради про припинення договору оренди. Людей обурило, що він майже місяць не виконує вказівки міської влади, і навіть звернувся до суду, щоб відмінити рішення депутатів.

«6 серпня 2015 року було прийнято рішення Житомирської міської ради про дострокове припинення права оренди земельної ділянки загальною прощею 1883 кв. м. за адресою вулиця Щорса, 161. Згідно укладеного договору оренди землі з КП «Інспекція з благоустрою міста Житомира» Житомирської міської ради. Самборський до сьогоднішнього дня додаткову угоду не підписує, тому нас цікавить питання: в зв’язку з чим триває так довго підписання додаткової угоди. Рішення приймалось більшістю депутатів, а Самборським на сьогоднішній день подано заяву до суду про скасування даного рішення із заявою про забезпечення позову. Сьогодні буде розглядатись питання про забезпечення позову, щоб припинити дію даного рішення. Тому, якщо дія даного рішення буде припинена, в нього є всі повноваження не підписувати додаткову угоду до договору», –֪ розповідає мешканець будинку на вулиці Щорса Борис Ткаченко.

Активісти попередньо записались на прийом, втім начальника на робочому місці не виявилось. Люди майже годину чекали Юрія Самборського і вимагали від секретаря терміново викликати начальника «Інспекції з благоустрію» на робоче місце. Заступник начальника Артем Мотрук викликав міліцію, втім фактів правопорушень правоохоронці не виявили.

У кабінеті Самборського виявили вхід в таємну кімнату, який був замаскований у шафі.

Близько десятої години Юрій Самборський прийшов на роботу і привіз із собою документи про розірвання угоди на оренду між Житомирською міською радою та КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира». Передивившись угоду, активісти відмітили, що документація не оформлена належним чином – відсутні деякі підписи та дата, втім сам Самборський запевнив, що угоду було підписано вчора ввечері, і документи саме знаходились у міській раді, очікуючи на підписи.

Активісти разом з Юрієм Самборським одразу рушили до Управління регулювання земельних відносин, щоб належним чином зареєструвати документи.

«Реєструють додаткову угоду про розірвання договору оренди між «Інспецєю з благоустрою» та Житомирською міською радою. Житомирська міська рада орендодавець. Інспеція з благоустрою – орендар. Далі треба розірвати договір із суборенди між інспекцією з благоустрою і ТОВ «Аюнком». Цього ще не зроблено»,– розповідають активісти.

Наступною вимогою громади було розірвання угоди з суборендарем земельної ділянки –ТОВ «Аюнком». З більш ніж годинним запізненням юристи підготували відповідні документи, і Юрій Самборський підписав їх одразу ж у присутності активістів. Наприкінці акції активісти рушили до в.о. міського голови Житомира Любові Цимбалюк, щоб отримати роз’яснення щодо назадовільної роботи її підлеглого.

«Він зараз зобов’язаний повідомити суборендаря про те, що договір суборенди розірвано. На основі розірвання договору оренди. Ми вимушені їхати до його безпосереднього начальника – Любові Володимирівни Цимбалюк для того, щоб спитати, що взагалі відбувається. Що це за дії її підлеглого. Будемо вимагати звільнення Самборського. Це буде одна з головних вимог, тому що місто не може довго терпіти цей саботаж і суцільні провокації. Я вже не говорю про те, що він – яскравий представник колишньої «Партії Регіонів», сьогодні він входить до партії «Опозиційний блок». Він один з основних лідерів партії, яку ми не сприймаємо під жодною назвою і його дії кажуть самі за себе», – розповідає активіст ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на Щорса люди не хочуть бачити під своїми вікнами автостанцію чи маркет, а мріють про дитмайданчик.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі