Влада

Польське воєводство підпише угоду про співпрацю з Житомирською областю

2 September 2015, 18:13

Протягом двох останніх років ведуться перемовини щодо підписання угоди про співпрацю між двома дружніми регіонами України та Польщі. Зараз процедура наблизилася до завершального етапу.

Згідно з умовами польської сторони, перед підписанням угоди свою ухвалу має надати Сеймик. Проект угоди на засіданні Сеймику, що відбулося 31 серпня, представляв голова Житомирської обласної ради Віталій Француз. Депутати Сеймику Сілезького воєводства як члени коаліції, так і з опозиційного боку беззаперечно ухвалили намір підписати угоду про співпрацю з Житомирською областю.

«Цим документом ми вкотре засвідчимо обопільну підтримку, довіру, бажання розвиватися пліч-о-пліч, жити в мирі, злагоді та добросусідстві», – сказав Віталій Француз та, користуючись нагодою, запросивпредставниківСілезького маршальства відвідати Житомир на початку жовтня. Саме тоді, у рамкахвідзначення Днів польської культури, планується підписання міжрегіональної угоди.

Разом із головою обласної ради Польщу відвідала в.о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк, яка домовлялася про закріплення партнерських відносин між Житомиром та польським містом Битом.

Прес-служба обласної ради



Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі