Україна

Київська міська рада рекомендує не вести дітей до школи через задимлення

3 September 2015, 10:00

Київська міська влада не рекомендує 3 вересня вести дітей у школи та дитсадки у зв’язку з задимленням, яке виникло в результаті пожежі у 30-кілометровій зоні у Київській області.

Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, повідомляє КМДА.

"Оскільки існує ризик розповсюдження продуктів горіння пожежі, що виникла в Київській області, на деякі райони Києва, ми не рекомендуємо вести дітей в дитсадки та школи", - сказала вона.

"Тим не менше, в усіх навчальних закладах буде створено чергові групи для тих дітей, яких не буде змоги залишити вдома. Вони перебуватимуть у приміщенні і не будуть виходити на вулицю", - додала заступник голови КМДА.

У четвер, 3 вересня, у школах буде скорочено навчальний день. А 4 вересня навчальний процес буде призупинено взагалі, повідолмяє КМДА.

Міська влада вживає заходи, аби знизити вміст шкідливих речовин у повітрі. Так, за словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, у четвер буде обмежено в’їзд великовантажного транспорту в столицю. Крім того, міська влада просить власників автотранспорту за можливості не користуватися приватними авто.

Також у місті буде організовано полив вулиць та дворів у посиленому режимі.

Мешканцям радять дотримуватися рекомендацій: зачиняти вікна, провітрювати приміщення у вечірній та нічний час, обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності – використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі