Місто

Повідомлення СЕС: у яких районах Житомира вміст шкідливих речовин в повітрі перевищує норму

3 September 2015, 13:13

У зв’язку з виникненням на території Житомирської області пожеж фахівцями Держсанепідслужби здійснюється щоденний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря населених пунктів.

Про це Житомир.info повідомили в управлінні Держсанепідслужби Житомирської області.

«Фахівцями Житомирського міськрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» 2 вересня здійснено дослідження повітря м. Житомира в районі Гідропарку; пл. Визволення, 1; вул. Жуйка, 18; вул. Малікова, 13; на розі вул. Східної та Київської, а також у с. Перлявка (вул.Зарічна,9). Встановлено, що вміст ангідриду сірчистого в атмосферному повітрі в районі вул. Малікова, 13 та пл. Визволення, 1 перевищував гігієнічний норматив і визначався на рівні 0,6 мг/дм3 при допустимому значенні 0,5 мг/дм3. В районі вул. Жуйка, 18 вміст сірчистого ангідриду визначався на рівні граничнодопустимої концентрації. В районі Гідропарку та у с. Перлявка вміст забруднюючих речовин не перевищував ГДК». – йдеться у повідомленні.

У Коростені в районах залізничного переїзду Чолівка та на розі вул. Грушевського та Крупської концентрації азоту діоксиду та сірчистого ангідриду перевищували гігієнічні нормативи. При цьому максимальна концентрації азоту діоксиду в досліджених пробах визначалася на рівні 0,24 мг/дм3 при допустимому значенні 0,2 мг/дм3, сірчистого ангідриду – 0,52 мг/дм3 при допустимому значенні 0,5 мг/дм3. В районі АЗС «Фактор» та на вул. 1 Травня вміст діоксиду азоту та ангідриду сірчистого не перевищував граничнодопустимих концентрацій.

«За результатами лабораторних досліджень проб повітря, відібраних Олевським міжрайонним відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» 02.09.2015 р. виявлено перевищення гігієнічних нормативів вмісту азоту діоксиду у с. Камянка та Обище, який визначався на рівні 0,21-0,23 мг/дм3 при допустимому значенні 0,2 мг/дм3 перевищення вмісту ангідриду сірчистого виявлено у м. Олевськ, а також у с. Камянка, Обище, останній визначався в межах 0,52-0,59 мг/дм3 при допустимому значенні 0,5 мг/дм3», – повідомляє СЕС.

Результати лабораторних досліджень проб повітря, що здійснювалися в Овручі свідчать про відповідність якості атмосферного повітря гігієнічним вимогам за показниками вмісту азоту діоксиду, сірчистого ангідриду, оксиду вуглецю.

Дорога Коростень-Житомир

Центр Лугин

Околиця Лугин

Дорога поблизу с. Літки, Лугинського району

Коростень, район залізничного переїзду Чолівка

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня у СЕС повідомили, що на північній околиці Житомира у повітрі забагато сірчистого ангідриду.

2 вересня під час засідання Житомирського виконавчого комітету начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський зазначив, що задимлення у Житомирі є наслідком пожеж, які відбуваються у селах, що знаходяться навколо нашого міста. Ті пожежі, які зафіксовані на території міста Житомира, не можуть спричинити таких наслідків, тому що вони оперативно локалізуються і ліквідуються. Найбільша пожежа, яка зафіксована у нас на відкритій місцевості це на вулиці Саєнка – 300 кв м, це трава згоріла.

Фото читачів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі