Суспільство

У Житомирській області через суд повернуто житло 4 дітям, позбавленим батьківського піклування

4 September 2015, 09:58

За позовом прокуратури Попільнянського району Житомирської області судом накладено заборону на відчуження житлового будинку, в якому зареєстровані четверо дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Жительку с. Макарівка, якій належить будинок вартістю 22 тис грн, у 2007 році суд позбавив батьківських прав стосовно її чотирьох неповнолітніх дітей, однак питання про накладення заборони на відчуження житла не вирішив. Унаслідок цього старша сестра та 11-річний брат перебувають під опікою у родичів, ще двоє сестричок 16-ти та 14-ти років виховуються у дитячому будинку-інтернаті та у прийомній сім’ї. Відповідно до вимог законодавства, за дітьми, позбавленими батьківського піклування, що перебувають під опікою, у будинку-інтернаті або у прийомній сім’ї, зберігається житло, в якому вони зареєстровані», – йдеться у повідомленні.

Наразі судове рішення направлено на виконання до місцевої нотаріальної контори для внесення відомостей до Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, – повідомила прес-служба.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі