Місто

«Житомирводоканал» має майже 25 млн грн боргу за електроенергію та очікує на субвенцію

4 September 2015, 11:12

У Житомирі водоканал продовжує нарощувати борг за електроенергію, наразі ця цифра зросла майже до 25 млн грн.

Про це Житомир.info розповіли у прес-службі «Житомирводоканалу».

«На сьогоднішній день борг водоканалу за сплату електроенергії становить 24,9 млн грн. Щомісяця ми платимо 5.6 млн грн за електроенергію. Борг утворюється через різницю в тарифах. Ми продаємо дешевше воду ніж вона коштує. Держава нам боргує на 1.07.2015 р. 8 млн грн, ця цифра постійно змінюється. Ще будуть цифри за серпень, і сума буде більшою», – розповіла керівник прес-служби КП «Житомирводоканал» Наталія Ситченко.

У серпня, після того, як водоканал на своєму сайті почав публікувати фото боржників приватних будинків, житомиряни почали більш активніше платити за воду.

«Це дало нам можливість, так як іде осінньо-зимовий період, і техніка стара, і нам потрібно підготуватися до будь-яких погодних умов, акумулювати ці кошти. Наше підприємство довгі роки вважалося збитковим, і ми продавали воду вдвічі дешевше ніж вона коштує. Ми шукаємо шляхи вирішення подолання цієї проблеми, часто й енергетики йдуть на зустріч. Для здійснення усіх фінансових зобов’язань нам щомісячно не вистачає близько 2,5 млн грн», – сказала Наталія Ситченко.

Минулого року КП «Житомирводоканал» отримав 44 млн грн державної субвенцій – це дало можливість погасити борги попередніх років. У 2015 механізму не було. Тільки зараз, запевняють у водоканалі, підписаний договір про надходження 5,6 млн грн державних субвенцій.

«Через те, що у нас складні стосунки з обленерго, вони використовуючи своє право і подають на нас до суду. Тільки за останні роки «Житомирводоканал» сплатив близько 7 млн грн штрафних санкцій за несвоєчасну оплату послуг», – наголосили у прес-службі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році уряд виділив місцевим бюджетам 2 млрд 900 млн грн на погашення заборгованості різниці в тарифах за тепло- та водопостачання, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості послуг тарифам. Для Житомирської області на погашення такої заборгованості Кабміном передбачена субвенція у розмірі 21 млн 378,4 тис. грн.

В середині серпня у Житомирі між водоканалом та обленерго були досягнути певні домовленості щодо розрахунків «Житомирводоканалу» за використану електричну енергію. Домовилися протягом серпня-вересня за спожиту електроенергію сплатити не менше ніж 4,2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі