Влада

У Головному управлінні Держгеокадастру в Житомирській області назвали перелік документів за якими учасники АТО зможуть отритмати землю

4 September 2015, 14:43

Учасникам антитерористичної операції, які проживають у Житомирській області,  аби безкоштовно отримати земельну ділянку поза межами населених пунктів,  для ведення особистого селянського господарства та садівництва, необхідно подати клопотання до Головного управління Держгеокадастру.  

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Держгеокадастру в Житомирській області.

"У клопотанні зазначаються: цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються: графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки, погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб). В той же час, необхідно зважати на положення статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни», де визначено, що учасникам бойових дій надаються пільги, в тому числі, першочергове відведення земельних ділянок для садівництва і городництва. А тому, для забезпечення можливості першочергового задоволення військовослужбовців-учасників АТО, необхідно повідомляти Головному управлінню про наявність відповідного статусу під час подачі вищезазначених клопотань", – йдеться в повідомленні.

Підставою для відмови у наданні дозволу військовослужбовцю-учаснику АТО може бути лише невідповідність місця розташування об'єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Під час звернень до Головного управління військовослужбовцям-учасникам АТО необхідно також зважати на вимоги ч. 4 ст. 116 Земельного кодексу України, а саме: передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, провадиться один раз по кожному виду використання, – повідомила прес-служба.

Колегією Державного агентства земельних ресурсів України прийнято рішення від 14 жовтня 2014 року № 2/1, згідно якого передбачається під час розгляду клопотань про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у триденний строк з дня отримання відповідних клопотань надсилати органам місцевого самоврядування запити про висловлення позиції щодо можливості надання відповідного дозволу, – зазначили в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у  Новограді-Волинському міська рада незаконно вимагала в учасників АТО довідки для одержання землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі