Місто

День міста у Житомирі планують провести за рахунок меценатів і без політики

4 September 2015, 16:27

 Більшість заходів, які відбудуться в Житомирі у День міста, оплатять благодійники та меценати.

Про це на прес-конференції 4 вересня повідомила в.о. мера Любов Цимбалюк. Імена спонсорів і бюджет свята наразі не розголошують. Усю інформацію обіцяють надати вже після святкування.

«На сьогоднішній день я не можу вам сказати, який загальний бюджет, бо ще не всі, хто готові долучитися, нам допомогли. Ми мінімізуємо всі видатки і виходимо з того, що отримуємо. До понеділка буде зрозуміла та сума, яка буде витрачена, і по закінченню Дня міста ми зробимо звіт. Із бюджету міста у нас фактично не витрачаються кошти на відзначення Дня міста, у нас є запрошено дуже багато оркестрів, у нас буде військовий оркестр на площі, буде гарне дійство, у нас є транспортні видатки, на прибирання, на якесь обслуговування», - зазначила Любов Цимбалюк.

День міста у Житомирі має пройти без політики – вважає Любові Цимбалюк. За її словами на сьогодні до міської ради звернулися представники двох партій, які виявили бажання провести заходи у місцях святкування, але їм порадили змінити місце.

«Згідно цієї програми і на той момент, коли я підписувала розпорядження про відзначення Дня міста, ніяких заявок від політичних партій, від політичних сил не надходило. Тобто там, де будуть проходити наші загальноміські свята, там, де у нас вже зайняті майданчики, однозначно ми всім повідомимо про те, що це загальноміське свято. А взагалі я думаю, що на наступному тижні у нас не буде іншого шляху як все ж таки зібратися і закликати усіх, що День міста – це не політична акція і я думаю, що житомиряни мають його відзначити без політики», - сказала Любов Цимбалюк.

Нагадаємо, минулого року житомиряни відмовились від пишних святкувань до Дня міста, незважаючи на круглу дату – 1130 років. Натомість кілька тисяч житомирян вийшли у центр міста, щоб взяти участь у телемарафоні зі Слов’янськом на підтримку бійців 95-ї бригади.

Програму святкування Дня міста дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі