Політика

У центрі Житомира було вчинено провокацію по відношенню до «Об’єднання «Самопоміч»

4 September 2015, 18:07

 Вдень 4 вересня поблизу Житомирської міської ради молодики роздавали крупу та листівки наклепницького змісту щодо “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі. Провокатори таким чином дискредитували діяльність “Об’єднання “Самопоміч”, яка займається волонтерськими та соціальними проектами у місті. Так, сьогодні зранку “Об’єднання “Самопоміч” на чолі з Наталією Чиж проводили акцію “Безпечне місто”, звертаючись до водіїв не перевищувати швидкість та до дітей бути більш обачними на дорозі.

Після цього до “Об’єднання “Самопоміч” звернулися прихильники, які побачили на вул. Михайлівська, неподалік міської ради, стенд із зображенням Андрія Садового, який є лідером “Самопомочі” на всеукраїнському рівні, стіл з листівками та пакунками з крупою. Провокатори, прикриваючись іменем політичної сили Садового, розповідали перехожим про те, що лідер “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі Наталія Чиж організувала ярмарок “Віз щастя”, що відбувся 8 серпня цьогоріч, без погодження виконкому Житомиської міської ради та Державної санітарної служби. Проте проведення подібних заходів можна заборонити лише у судовому порядку, а після проведення ярмарку “Віз щастя” житомиряни стали масово звертатися до “Об’єднання “Самопоміч”, щоб такі ярмарки влаштували у різних мікрорайонах міста, маючи змогу придбати екологічно чисту продукцію безпосередньо у фермерів.

Коли до провокаторів прийшли волонтери “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі, вони стали тікати. Волонтери “Об’єднання “Самопоміч” викликали наряд міліції, аби зафіксувати факт провокації. До прибуття правоохоронців провокатори напали на волонтера “Об’єднання “Самопоміч”, бійця АТО Михайла Сліпченка. Наразі волонтери надають пояснення працівникам міліції, а ті, у свою чергу, вилучили речові докази вчинення провокації. Серед цих доказів – шкільні парти з інвентаризаційними номерами.

Лідер “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі Наталія Чиж вважає сьогоднішню подію політичним замовленням та паплюженням.

“Ми будемо звертатися до суду, щоб припинити практику “тітушок” у Житомирі. “Об’єднання “Самопоміч” нікого не чіпає у Житомирі, займається винятково соціальною та просвітницькою роботою, проте заважає тим, хто не поділяє такі суспільні цінності і за будь-яку ціну рветься до влади. Я звертаюся до цих людей не розхитувати ситуацію всередині України, не сприяти розколу суспільства, бо такі дії називаються сепаратизмом. Саме так наш активіст, який пройшов пекло війни на сході, Михайло Сліпченко назвав чоловіка, який напав на нього. Давайте робити добрі справи і об’єднувати громаду!”, - закликала Наталія Чиж.

Прес-служба “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі