Місто

У Житомирі має бути стела Героям, що віддали життя на Майдані, - Сергій Сухомлин

12 September 2015, 12:54

 Свічки із квітів в пам’ять героїв Небесної сотні виготовили вихованці Житомирського центру раннього розвитку «Гармонія дитинства». У День міста діти разом з батьками прийшли на майдан Корольова, щоб встановити свічки біля стенду з портретами героїв.

«Ці вази люди вважали, що це смітники. Було дуже багато сміття. Коли я це побачила, то емоцій було дуже багато і вирішити справу треба було. Першого вересня ми купили вазони з квітами і встановили їх сюди. Щоранку або я, або чоловік, або діти ходили їх поливати, щоб вони не зів'яли, тому що якраз була спека. Але ж квіти в'януть, і ми вирішили зробити щось таке, що деякий час протримається. Ми хотіли, щоб людська пам'ять була вічною, щоб ми пам'ятали те, з чого почалося все – саме з Майдану, що хід історії вже повернуто», - розповіла керівник центру раннього розвитку «Гармонія дитинства» Лілія Намєснік.

У Житомирі має бути стела, у пам'ять про героїв, які полягли на Майдані, вважає перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

«Торік у нас був проведений конкурс на стелу пам'яті хлопців, які віддали своє життя на Майдані. Були виділені гроші, був проведений конкурс, визначено переможця і була відібрана найкраща архітектурна композиція. У міському бюджеті навіть були закладені гроші 300 тис. грн. для того, щоб дійсно увічнити пам'ять цих хлопців, але, на жаль, міська рада не проголосувала за місце встановлення, а місце передбачалося саме біля будівлі ОДА. Було багато пропозицій інших, перенести в інші частини міста. У моєму розумінні, все таки, ця стела якраз біля будівлі облдержадміністрації служила б нагадуванням будь-якої влади про те, що необхідно чути свій народ і не допустити тих подій, які були на Майдані», - зазначив Сергій Сухомлин.

Завершуючи акцію, діти випустили в небо паперового голуба із синіми та жовтими повітряними кульками та побажанням, щоб мир якомога скоріше повернувся в Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі