Політика

УКРОП висуватиме кандидатів до місцевих рад та в мери міст по всій країні

14 September 2015, 17:13

Цими вихідними у Києві відбулося одразу кілька партійних з’їздів. Однак чи не найпильніша увага преси була прикута до зібрання патріотів, об’єднаних у партію УКРОП. І, схоже, не тільки преси, а й влади – орендувати приміщення для з’їзду «Українському об’єднанню патріотів» виявилося непросто. Скрізь, де можна було задіяти адмінресурс, патріотам відмовляли в оренді навіть за величезні гроші, розповідають «укропи».

Та з’їзд усе ж відбувся. Головне його рішення: УКРОП йде на місцеві вибори. Висуватиме кандидатів у депутати місцевих рад по всій країні та мерів міст. У Києві, приміром, шанованого боксера, але «слабенького» мера Віталія Кличка намагатиметься замінити собою голова політради партії Геннадій Корбан. «Ми покажемо Києву нове обличчя. Ми покажемо Києву обличчя УКРОПу, покажемо хороший менеджмент. Ми зробимо Київ справжнім європейським містом, перспективним і успішним. Час змінити мера!», – сказав Корбан.

Серед кандидатів у мери інших міст – чимало вчорашніх бійців АТО, а також тих, хто вперше йде у політику. Приміром, це Андрій Швацький, котрий побореться за посаду міського голови Дрогобича, Дмитро Йовдій – за крісло мера Хмельницького, а лучани зможуть проголосувати за нове обличчя в політиці, патріота Олександра Товстенюка. А от франківчанам УКРОП пропонує обрати міським головою досвідченого політика, народного депутата України Олександра Шевченка.

Про велику політику більше говорив у програмній промові голова політради УКРОПу Геннадій Корбан. Каже: партія – за передачу влади громадам, звільнення економіки від олігархів і монополістів, створення професійної контрактної армії та Добровольчого корпусу, за нову Конституцію та поступове обнуління й кодифікацію законодавства. У питанні війни на Сході в УКРОПі категоричні: жодних «договорняків» з окупантами і сепаратистами і Гаазький трибунал для тих, хто розв’язав цю війну і посилає наших хлопців на смерть. А ось коротка характеристика Корбана сьогоднішньої ситуації в Україні: «Брехня, розкрадання, узурпація, зрада». Влада, за його словами, пішла на «договорняк» з так званим «Опозиційним блоком» і тепер вони «дерибанять» країну на двох. Зокрема, вони вже домовилися: хто саме на якому з округів має перемогти, щоб було легше скуповувати голоси зубожілих виборців.

Колишній губернатор Одещини та член політради партії Ігор Палиця теж не ходив навколо, описуючи дії влади: «У мене дежавю лютого 2014-го року. Народ хоче парламентсько-президентської форми правління, народ хоче імпічмент Президента та імплементацію Римського статуту, який дозволить покарати тих, хто розв’язав війну. Це три вимоги Майдану. На сьогодні жодна з них не виконана, бо їх виконання виб’є з-під влади стілець, на якому вона сидить».

Палиця назвав головним олігархом України президента Петра Порошенка. Утім, каже Палиця, вся «деолігархізація» в державі сьогодні спрямована чомусь лише на Ігоря Коломойського – колишнього губернатора Дніпропетровщини, співвласника групи «Приват», який цілий рік (найтяжчий в новітній історії України) боронив свою область від сепаратизму та війни. А ще Палицю обурює, що головними ворогами України влада намагається зробити добровольців, які першими стали на захист Вітчизни! Один з них, до речі, поза сценарієм виступив на з’їзді: Микола Семеняка, командир «афганської» роти батальйону «Айдар» закликав не боятися Порошенка так само, як і Януковича. Хоча, сказав він, діючий президент набагато хитріший за втікача, адже «дасть спочатку лизнути пряника, а потім забере все!».

Тож і не дивно, що саме з цією командою патріотів ідуть на вибори ветерани АТО з добровольчих батальйонів на регулярної армії – кому як не їм відомо, що саме сьогоднішні лідери й активісти УКРОПу насправді захистили Україну від повномасштабної війни, зупинивши її на порозі Дніпропетровської області. А значить, і сьогодні зможуть захистити країну від «внутрішньої окупації» зрадників.

Прес-служба «Українського об'єднання патріотів – УКРОП»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі