Місто

До річниці вбивства Георгія Гонгадзе житомирські журналісти влаштували акцію під УМВС

17 September 2015, 11:07

До 15-ї річниці вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе житомирські журналісти вшанували пам’ять колег, які загинули, виконуючи свій професійний обов’язок.

Працівники місцевих та всеукраїнських ЗМІ зі свічками зібралися біля будівлі УМВС на Старому бульварі, щоб згадати загиблих журналістів, чиї справи досі не розслідувані, та поговорити про свободу слова в Україні.

«В нас уже з’явилася свого роду традиція, коли кожного року 16 вересня ми приходимо сюди під УМВС і говоримо, згадуємо, вшановуємо пам’ять вбитого Георгія Гонгадзе і ще десятка інших людей, колег, журналістів, які загинули, виконуючи свій професійний обов’язок. Гонгадзе, напевне, такий перший дуже гучний випадок, який прозвучав на весь світ, але інших випадків вбивств, побиттів, перешкоджань журналістській діяльності теж надзвичайно велика кількість», - каже журналіст Владислав Пучич.

«Я Гонгадзе теж знала особисто, тому що раніше зустрічалася з ним у Верховній Раді. Ясно, що то була дуже професійна людина, але він ще й такий дуже чемний, вихований. Він кого знав, то він до дівчат зажди підходив і цілував в щічку, якось так, навіть не дуже близько знайомих, але це навіть трошки дивувало. Тепер я реально не можу повірити в те, що цієї людини зараз не існує на землі. А те, що почали розслідувати справи і не довели, то мені здається, що від нас, журналістів, теж багато що залежить, значить ми дозволяємо порушувати справи», - розповідає журналістка Зоя Юхимчук.

Наприкінці зустрічі журналісти свічками виклали навпроти будівлі УМВС напис «ҐІЯ 15» - ім’я Георгія Гонгадзе та річницю з дня його вбивства, та вшанували пам’ять загиблого журналіста хвилиною мовчання.

с

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі