Події

Екологи демонтували бочки для виготовлення деревного вугілля у чотирьох селах Житомирської області

18 September 2015, 16:59

Екологічна інспекція у Житомирській області припинила діяльність та демонтувала у трьох районах так звані бочки, в яких місцеві підприємці виготовляють деревне вугілля.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«Державна екологічна інспекція у Житомирській області спільно з правоохоронними органами миттєво відреагувала на численні звернення громадян щодо масового випалювання вугілля підприємцями. За результатами перевірок Держекоінспекції у Житомирській області припинено діяльність з послідуючим демонтажем устаткування по випалюванню деревного вугілля в с. Ягнятин Ружинського району, с. Марківка Баранівського району, селах Літки та Глухова Лугинського району Житомирської області», - йдеться у повідомленні. 

Екологи відзначають, що випалювання вугілля в більшості випадків здійснюється без наявності відповідних дозвільних документів.

Відкритий процес виходу викидів з саморобного устаткування («бочок») перенасичує атмосферу небезпечними речовинами (оксид натрію, оксид сірки, вуглекислий газ, суспендовані тверді частинки, смоли та ін.), які негативно впливають на здоров’я людей.

Держекоінспекція у Житомирській області звертається до суб’єктів господарювання, які здійснюють або мають намір налагодити діяльність з випалювання деревного вугілля на території Житомирської області, з вимогою попередньо забезпечити виконання вимог природоохоронного законодавства в частині отримання відповідних дозвільних документів та погоджень, та попереджає про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення вимог природоохоронного законодавства.

Як повідомляв Житомир.info, влітку цього року на митному терміналі неподалік Житомира загорілась вантажівка з деревним вугіллям.

Фото прес-служби Державної екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі