Місто

Бійці 90-го батальйону, які обороняли Донецький аеропорт, повернулися додому в Житомир

19 September 2015, 11:32

Більше 20-ти бійців 90-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантної бригади демобілізувалися і 19 вересня повернулися додому в Житомир. Рідні, друзі і волонтери зібралися на майдані Перемоги, аби зустріти героїв. Зустрічав їх і колишній командир 90-го батальйону Олег Кузьміних.

За рік війни ці бійці пройшли найгарячіші точки сходу, одними з останніх виходили з Донецького аеропорту. Наприкінці січня, потрапивши у засідку, батальйон зазнав втрат, їх командир і побратими по кілька місяців пробули у полоні бойовиків.

«Рік дуже емоційний був у кожного із нас, тому що там залишилися наші близькі товариші, які вже, на жаль, додому не повернуться», - каже командир розвідувального взводу 90-го окремого аеромобільного батальйону Володимир Костів.

«Я б хотів, щоб у колі сім'ї, коли зберуться наші житомирські військовослужбовці, щоб вони третім тостом згадали тих, хто не повернувся, чиї родини не можуть розділити сьогодні цю радість. Ми зобов'язані їх пам'ятати. Слава героям», - сказав Олег Кузьміних.

Від зими десантники тримали оборону в районі Водяного та Опитного на Донеччині. Нині вони радіють, що приїхали додому, але кажуть, що у разі потреби готові знову повернулися у зону АТО.

«Класно, я вдома! Все, моя війна закінчилася, але якщо будуть ображати Україну, я поїду назад», - посміхається боєць Олександр Пушич.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі