Події

Житомирянка два дні чекала на приїзд міліції, бо невідомі погрозами змушували її виселитися з квартири

23 September 2015, 17:56

Вона не може потрапити у квартиру після того, як троє чоловіків спробували виламати двері. Житомирянка Світлана Краєва каже: незнайомці погрозами вимагають звільнити квартиру, у якій вона живе майже 20 років.

«Приходжу, двері вибиваються, виломлюються, тут мене мало бити не хотіли. Квартира наче продана вже третім покупцям. Вони були вчора, ми дзвонили, викликали наряд міліції, який не приїхав. Ми поїхали до них з сином вияснити, чому вони не приїхали, вони нам заявили, що наряду взагалі не було в Житомирі, оскільки наряд на Житомир лише один і він на даний момент знаходиться чомусь у Києві. Сьогодні ми дзвонили знову, так само зайняті іншою справою, чекайте, ми приїдемо. Година минула, так нікого немає з міліції», - розповідає Світлана Краєва.

Незнайомці навідувалися вже тричі. Світлана упевнена, вони - шахраї, які не мають жодних прав на це житло.

«Квартира це мого дядька рідного, який приїжджає в Росії. Сюди він приїжджає на літо. Три місяці знаходиться тут і на 9 місяців їде додому в Росію. Я з ними весь час спілкуюся в Skype, квартиру ніхто не продавав. Я тут живу з 95-го року. Весь час проживала, нікуди не виїжджала, кожного дня весь час тут, всі сусіди мене знають. Ніхто до мене не приходив дивитися чи купувати квартиру, абсолютно нікого не було. З доброго дива прийшли люди і заявили, що квартира продана, щоб я протягом трьох днів з речами вибралася з квартири, інакше мені буде гірше», - розповідає жінка.

Прочекавши півтори години, жінка знову телефонує у міліцію. Там просять почекати ще.

Згодом на місце таки прибуває наряд патрульно-постової служби. Пояснюють, про виклик дізналися 10 хвилин тому.

«Якби ми зараз приїхали і ці люди були тут, ми їх затримуємо, не відпускаємо, передаємо інформацію на міськвідділ і діємо за вказівкою чергового. Факт - цих людей нема, я не можу нікого затримати. А зафіксувати - слідчо-оперативна група, бо я цим не займаюся», - коментує інспектор патрульної служби Олександр Хоменко.

Світлана Краєва каже: вона не почувається у безпеці, бо не впевнена, що міліція приїде вчасно, якщо зловмисники знову спробують силою виселити її з житла. 5 днів жінка не може залишити квартиру без нагляду, через це її звільнили з роботи.

«У мене все ж таки була якась надія, що у міліції можна чекати якогось захисту. Зараз я абсолютно на 100% впевнена, що захисту ніякого в міліції немає. Сьогодні наряд міліції приїхав через півтори години, вчора не приїхав взагалі», - каже жінка.

В обласному управлінні міліції підтверджують: у них зафіксовані усі звернення жінки та її родичів. Пояснюють, коли невідомі ламали двері, на виклик мав прибути дільничний інспектор, але він затримався на іншому виклику. Тому замість нього направили наряд патрульно-постової служби.

«На даний час у місті достатня кількість нарядів для того, щоб забезпечити необхідне і негайне реагування на подібні ситуації. Керівником Житомирського міськвідділу за вказаним фактом призначено службову перевірку, і якщо будуть встановлені обставини чийогось несвоєчасного прибуття, то відповідно будуть заходи дисциплінарного впливу», - коментує речник УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.

Нині правоохоронці з’ясовують, кому таки належить квартира, та намагаються встановити особи людей, які називають себе новими власниками житла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі