Влада

Міносвіти пообіцяло нові підручники уже в листопаді

1 October 2015, 13:15

Підручники за новою програмою почнуть надходити до українських шкіл уже в листопаді, а до кінця 2015 року всі замовлення шкіл будуть виконані.

Про це йдеться у «Заяві Міністерства освіти і науки України щодо забезпечення підручниками учнів 4-х і 7-х класів загальноосвітніх навчальних закладів», розміщеній 30 вересня на веб-сайті Міністерства.

У документі зазначається:

«Тендерна процедура за кошти державного бюджету для придбання і видання підручників для учнів 4-х і 7-х класів, що були схвалені МОН за результатами Конкурсу 2014-2015 рр. і яким було надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України», розпочалася. (…) Підручники почнуть надходити до шкіл уже в листопаді, а до кінця 2015 року всі замовлення шкіл будуть виконані. Школи будуть забезпечені безкоштовними підручниками, які відповідатимуть новим навчальним програмам. Міністерство освіти і науки України наголошує, що батьки учнів не зобов’язані купувати підручники, і ніхто не має права вимагати у них це робити».

Міністерство просить розуміння ситуації, в якій опинилась Україна в 2014 році у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації та необхідністю концентрації ресурсів держави для оборони країни, та зазначає, що в державному бюджеті 2015 року було неможливо передбачити кошти на підручники, і графік їхнього замовлення не був реалізований вчасно.

«Міністерство вдячне вчителям, батькам і школярам, видавцям, які з розумінням поставились до таких складних обставин. Ми вдячні Президенту України за ініціативу щодо необхідності виконання державою своїх конституційних зобов’язань із  безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Також вдячні народним депутатам України, які за рахунок економії коштів на свою оплату праці та соціальне забезпечення долучились до здійснення цієї ініціативи, забезпечивши разом з Кабінетом Міністрів виділення 50% необхідних коштів. Слова подяки – місцевим органам влади, які надають ще 50% коштів на друк підручників. Це справжній приклад командної роботи усіх органів влади, як центральних, так і місцевих, котрі за складних економічних умов змогли віднайти кошти на підручники. В інтересах дітей це відбулося настільки швидко, наскільки було можливо», - йдеться у повідомленні міністерства.

Як повідомляв Житомир.info, нові підручники вільно продаються у книжкових магазинах Житомира, посадовці житомирського управління освіти переконані: питанням незаконного продажу підручників має займатися міліція.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі