Культура

У Житомирському кінотеатрі жінка вже майже десяток років працює кіномеханіком

1 October 2015, 17:20

Кількома нехитрими рухами Олена розпочинає сеанс в кінотеатрі імені Івана Франка. Жінка працює кіномеханіком вже більше 20 років. Олена Морогова розповідає робота їй подобається.

«Закінчила Шахтарський технікум, в Донецькій області. 10 років у «Космосі» пропрацювала, кінотеатр на Польовій був. І тут сім років. У будь-якій роботі є свої складнощі. Чому ж не подобається - подобається. Це робота за фахом. Це зараз велика рідкість, особливо в моєму віці», - розповідає кіномеханік Олена Морогова.

Олена розповідає перед тим, як глядачі побачать кінострічку на великому екрані її необхідно перевірити. Це також входить до обов’язків кіномеханіка.

«Ну, я повинна дивитися їх. Всі фільми. Дивимось фільм, прослуховуємо звук, продивляємось зображення по кожному. Подобається - дивлюся ще раз. Така ось робота», - каже Олена Морогова.

Жінка нарікає: все більше кіносеансів запускає з комп’ютера, а кіноплівка відходить у минуле.

«Мало. Старі ми дітям показуємо багато фільмів з плівки, бо ще збереглися. Зараз «Брати» вийшли, «Поводир» був на плівці», - розповідає жінка-кіномеханік.

Окрім деяких нових фільмів у кінотеатрі також зберігають і старі кінострічки на плівці. Олена Морогова каже, якщо назбирається кількадесят бажаючих, то адміністрація кінотеатру із задоволенням проведе для них кіносеанс ретро фільмів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі