Події

У Бердичеві вночі вбили жінку та поранили 13-річного хлопця

2 October 2015, 09:17

В ніч на 1 жовтня у Бердичеві в дві квартири місцевих жителів вдерлися невідомі, завдавши мешканцям тяжких тілесних ушкоджень. 70-річна потерпіла померла у лікарні, 13-річного хлопця нині прооперовано, його стан стабільний.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Близько півночі до міліції зателефонувала жителька м. Бердичева, повідомивши про невідомого нападника, який вдерся до квартири та ножем завдав тілесних ушкоджень її 70-річній сестрі. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи УМВС та Бердичівського МВ, працівники яких установили, що нападник потрапив до квартири пенсіонерки, пошкодивши вікно. На тілі літньої господарки було виявлено колото-різані рани грудної клітини. Жінку у непритомному стані було терміново доставлено до лікарні, де під час надання екстреної медичної допомоги вона померла», - йдеться у повідомленні.

За годину, близько пів на 2 ночі, до міліції надійшло повідомлення про ножове поранення 13-річного жителя Бердичева.

Було з’ясовано, що підліток проживає разом з матір’ю. Уночі він почув незрозумілий шум в одній з кімнат квартири і пішов перевірити, що там відбувається. У кухні хлопець застав невідомого чоловіка, який вдарив його ножем. На крик сина зреагувала мати, яка спала в іншій кімнаті, й викликала «швидку». Із тілесними ушкодженнями підлітка було доставлено до лікарні.

Нападнику, який потрапив до квартири через незамкнені вхідні двері, вдалося зникнути з місця вчинення злочину. Обидві події були відповідним чином зареєстровані та розпочаті кримінальні провадження.

«Вилучені на місцях подій речові докази дозволили працівникам міліції припустити, що до вчинення обох злочинів причетні одні й ті ж особи. Тож уже за декілька годин проведення комплексу слідчо-розшукових заходів правоохоронці затримали двох жителів м. Бердичева» - повідомив заступник начальника УМВС України в Житомирській області Євген Березін.

Старшому із затриманих 32 роки, меншому – 24. Обидва раніше судимі за злочини майнового характеру і нещодавно звільнилися з місць позбавлення волі. У чоловіків під час огляду вилучено низку речових доказів, які вказують на їх причетність до тяжких злочинів. Попередньо встановлено, що до осель потерпілих вони проникли з метою наживи.

Нині триває розслідування кримінальних проваджень одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) та ч.4 ст.187 (Розбій). За чинним законодавством, обом затриманим може загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі