Влада

Житомирська облрада на сесії планує покрити недостачу виплат зарплат у закладах соцзахисту, - Француз

2 October 2015, 11:57

1 жовтня голова Житомирської обласної ради Віталій Француз з нагоди свята Дня ветерана та Дня людей похилого віку побував у Коростенському геріатричному пансіонаті, де розповів про недостачу на виплату зарплат у закладах соціального захисту.

Про це повідомляв прес-служба Житомирської облради.

«Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» є стаціонарною соціально-медичною установою загального типу для постійного проживання 255-ти громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, які потребують постійного стороннього огляду, побутового і медичного обслуговування.

На сьогодні в пансіонаті проживає 205 підопічних, серед них 3 інваліди війни, 1 учасник бойових дій, 20 учасників війни, 30 ветеранів праці, троє членів сімей загиблих. Серед підопічних пансіонату 90 громадян віком понад 80 років. Для ветеранів створені належні соціально-побутові умови: 20 з них проживають в одномістних, а 70 - у двомісних кімнатах. В установі діє медико-санітарна частина в складі 68 штатних працівників, які цілодобово забезпечують медичне обслуговування підопічних. Серед медичних працівників 2 лікарі, 13 середніх та 53 молодших медичних працівників.

«Тут зібралися різні долі. Так склалося у житті, що сьогодні ви знаходитеся у цьому колективі, значна частина яскравого життя пройшла. І якщо хтось із молодих думає, що старість десь далеко, що вона їх не торкнеться, то це не так. Я дякую вам, матері й батьки, колективу пансіонату за те, що ви зробили у своєму житті і за те, що ви робите тут. Не вперше перебуваю у цьому закладі, бачу, яка територія, які приміщення, що ви створюєте своїми руками, і кажу: дай Бог, щоб такі умови були й у тих людей, які живуть вдома», – сказав Віталій Француз.

Окремо голова обласної ради подякував директору – Якову Шишуку.

«Спасибі керівнику закладу, який ним живе. Я це знаю. Зроблено багато, і є багато планів на майбутнє. Та особливо приємно, що ви, шановні ветерани, і ваш керівник живете на одній хвилі, розумієте один одного, є місце жартам і гумору, а це допомагає переживати всі життєві ситуації.

Віталій Француз повідомив, що на наступній сесії обласної ради, яка відбудеться 15 жовтня, питаннями першочергового фінансування знову будуть питання соціального захисту, освіти і медицини.

«Тому там, де колективу не вистачає у заробітній платі, по індексації, допоможе обласний бюджет. Це ж стосується інших обласних комунальних закладів», – резюмував голова облради.

До свята для потреб пансіонату за кошти обласного бюджету було придбано холодильник і телевізор. Для підопічних пансіонату відбувся святковий концерт і вечір відпочинку.

Фото прес-служби Житомирської обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі