Події

У Житомирській області підприємству завадили бути «вічним» орендарем двох ставків

2 October 2015, 17:57

У Романівському районі Житомирської області з 2004 по 2014 роки приватному підприємству незаконно подовжувався термін оренди двох ставків загальною площею 12 га.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Заявлений прокуратурою Романівського району позов про визнання недійсними договорів оренди двох ставків загальною площею 12 га вартістю понад 200 тис. грн судом задоволено у повному обсязі. Райдержадміністрацією у Житомирській області в 2003 році видано розпорядження, на підставі якого у 2004 році з приватним підприємством укладено договір оренди водних об’єктів терміном на 15 років», - йдеться у повідомленні.

У подальшому, у 2012 та 2014 роках, цим же розпорядженням було незаконно продовжено термін оренди зазначених ставків, - зазначає прес-служба.

Окрім цього, органами прокуратури встановлено й кримінальне правопорушення, зокрема, підроблення службовими особами приватного підприємства договору оренди, безпідставно укладеного у 2014 році.

«У зв’язку з цим прокуратурою району розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснюють місцеві органи міліції», - інформує прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2014 року в Чуднівському районі громаді повернули ставок вартістю 14 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі