Політика

«Самопоміч» через суд хоче скасувати реєстрацію кандидатів від «Батьківщини» до Житомирської міськради

4 October 2015, 12:57

 Представники «Об’єднання «Самопоміч» звернулися до суду з вимогою скасувати реєстрацію кандидатів від ВО «Батьківщина» до Житомирської міської ради через недотримання гендерної квоти.

Про це 4 жовтня Житомир.info повідомила голова Житомирської міської виборчої комісії Тамара Яремчук.

«Самопоміч» вимагає скасувати рішення міської виборчої комісії №12 від 29 вересня про реєстрацію кандидатів через недотримання гендерної квоти. Сьогодні було перше судове засідання, яке тримало 1,5 години. Наступне відбудеться завтра, о 17.00», - сказала Тамара Яремчук.

Керівник обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська звинувачує «Самопоміч» у тому, що вони у Житомирській області об’єдналися з ВО «Свобода», Радикальною партією та Блоком Петра Порошенка для боротьби з конкурентами з «Батьківщини».

Про це Лабунська написала 4 жовтня на своїй сторінці у фейсбук.

Нагадаємо, ВО «Батьківщина» затвердила списки кандидатів до Житомирської міської ради на конференції 23 вересня - у списку з 43 кандидатів лише 11 жінок (25,58%). Міська виборча комісія зареєструвала кандидатів «Батьківщини» 28 вересня. 28 та 29 вересня представники «Об’єднання «Самопоміч» на чолі з кандидатом у мери Житомира Наталією Чиж пікетувати міську раду і вимагали в.о.мера і кандидата в мері від «Батьківщини» Любові Цимбалюк займатися проблемами міста, а не виборами.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня Бердичівська районна виборча комісія, яку очолює Наталія Гуменюк від ВО «Батьківщина», відмовила у реєстрації кандидатів від Блоку Петра Порошенка до Бердичівської райради через недотримання гендерної квоти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі