Події

Громадяни Росії допомогли житомирським бізнесменам ухилитися від сплати податків більш ніж на 3 млн грн

5 October 2015, 10:02

Фірма, засновниками якої є громадяни Російської Федерації, допомагали трьом житомирським підприємствам протягом декількох років ухилитися від сплати податків.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

«Як же нам «пощастило» з сусідом. Крім того, що Росія чинить на Україну політичний і військовий тиск, бізнесмени з цієї країни завдають прямої шкоди державному бюджету нашої держави. У той же час на жаль слід визнати, що й наші підприємці готові спокуситися на «легкі гроші». Саме така співпраця дозволила трьом житомирським підприємствам, які займаються роздрібним продажем сигарет, ухилитися від сплати податків більше ніж на три мільйони гривень. А допомогло їм у цьому ще одне підприємство, де вони купували товар, і засновниками якого є громадяни РФ. Як встановили податківці, в 2013-2015 рр. три підприємства, з метою ухилення від сплати податків продавали сигарети не через касовий апарат, а шляхом складання податкової накладної, в якій відображали продаж сигарет неплатникам ПДВ за заниженими цінами, в результаті чого розмір податків практично не перевищував податковий кредит. Крім того виявилося, що на території фірми, у якої зазначені підприємства купували сигарети, знаходилися чорнова бухгалтерія, документи та комп'ютерна техніка, де зберігалася інформація про покупку і продаж неврахованих сигарет. Усього, при обшуках на всіх чотирьох підприємствах було вилучено 352 тисячі гривень готівкою та сигарет на суму понад 40 млн гривень. Відомості про вчинення кримінального злочину за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – написав Сергій Білан.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області прикордонниками у вантажівці виявлено контрабандних цигарок на 100 тисяч гривень.

Фото зі сторінки у Фейсбук Сергія Білана

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі