Суспільство

«Житомирський бронетанковий завод» розробив нову легкоброньовану техніку

5 October 2015, 10:50

Фахівці Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», розробили принципово новий перспективний концепт створення легкоброньованої техніки та озброєнь в масовій кількості.

Про це інформує сайт «Укроборонпрому».

«“Овод” – саме таку назву отримала новітня розробка фахівців Концерну, яка була презентована в рамках XII Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека 2015» 22-25 вересня. Предмет концепту – виготовлення комплектів бронемодулів швидкого монтування (час монтажу 35-40 хвилин) різного функціонального призначення, що встановлюється на всіх шасі підвищеної прохідності (ГАЗ-66, ЗІЛ-131, УРАЛ-375, МАЗ) і шасі імпортного виробництва з оснащенням останніх дизельними двигунами», – йдеться у повідомленні.

Головними перевагами цієї розробки є багатофункціональність, можливість швидкої трансформації, технологічність та можливість організації великосерійного виробництва. За попередніми розрахунками на ДП «ЖБТЗ» здатні виробляти понад 1100 одиниць на рік.

Базовий перелік бронемодулей зі складу комплекту «ОВОД» встановлюється на будь-які шасі вітчизняного та імпортного виробництва за бажанням замовника. Серед них є бойові, транспортні модулі, модулі бойового управління, а також технічного та тилового забезпечення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі