Суспільство

Житомирські податківці нагадали, що ідентифікаційний код можна вписати в паспорт

5 October 2015, 16:40

На прохання фізичної особи-платника податків до паспорту можуть бути внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з державного реєстру.

Про це з посиланням на Департамент реєстрації платників та електронних сервісів Державної фіскальної служби України повідомляє офіційний сайт ГУ ДФС в Житомирській області.

"Державна фіскальна служба України повідомляє, що відповідно до пункту 70.10 статті 70 Податкового кодексу України контролюючим органом на прохання фізичної особи - платника податків до паспорту можуть бути внесені (сьома, восьма або дев'ята сторінки) дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з державного реєстру", - йдеться у повідомленні.

У секторі комунікацій ДФС України в Житомирській області Житомир.info пояснили, що реєстраційний номер облікової картки платника податків – це ідентифікаційний код, який є у кожного, або практично кожного громадянина.

Норма про можливість вписати у паспорт свій код не нова, вона введена ще в 2012 році, але нею скористалася невелика кількість громадян, і тому ДФС вирішила ще раз про це нагадати.

Номер коду може вноситися з 7-ї до 9-ї сторінки у розділ «Особливі відмітки» паспорта. Це відкине необхідність носити у паспорті зайві папірці та зменшить ймовірність їх загубити. Для цього платнику слід прийти у податкову інспекцію, де він отримав ідентифікаційний код. Для жителів Житомира і Житомирського району – це Житомирська об’єднана податкова інспекція на майдані Перемоги, 2. Сюди людина має прийти двічі – для складання заяви і відбиття штампу.

«Людина пише заяву, яка відсилається на ДФС України і розглядається у 10-денний термін. У разі підтвердження даних інспекція повідомляє платникові, що він може прийти в інспекцію з паспортом, де йому поставлять відповідний штамп із зазначенням ідентифікаційного коду», - пояснили Житомир.info у секторі комунікацій. 

Як повідомляв Житомир.info, з 2016 року в Україні розпочнеться оформлення паспортів у вигляді id-карток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі