Події

СБУ розшукує житомирянина, який вербував знайомих у «ДНР»

6 October 2015, 12:23

Співробітники Управління СБУ в Житомирській області попередили створення підпільної мережі терористичної організації «ДНР» на території регіону.

Про це Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Упродовж останніх декількох місяців житомирянин, який минулого року за власною ініціативою вступив до бандугруповання «ДНР», неодноразово телефонував своїм знайомим і пропонував приєднатися до незаконних збройних формувань. При цьому вербувальник наголошував на можливості особистого збагачення», - йдеться у повідомленні.

Зброю і боєприпаси для організації терактів та озброєння диверсійних груп на території регіону зловмисник планував передавати потенційним сепаратистам поштою.

Оскільки житомиряни, яким надходили вербувальні пропозиції, їх не відкинули та сповідують проросійські настрої, було прийнято рішення про оголошення їм офіційного застереження від імені органів СБУ. Також їх попереджено, що у випадку вступу до терористичної організації або надання їй іншої підтримки їхні дії будуть кваліфікуватися як злочини, передбачені Кримінальним кодексом України.

Вербувальника-бойовика «ДНР» Служба безпеки України оголосила у розшук. Йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 КК України.

Зловмисник також є підозрюваним у ще одному кримінальному провадженні – активний учасник антимайдану в Києві та Донецьку, причетний до організації переслідувань активістів Революції Гідності і побиття учасників Євромайдану у Житомирі, - зазначають в СБУ.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно СБУ повідомила про підозру бойовику з Житомира, який катував українських військових та волонтерів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі