Місто

У новій поліції Житомира хочуть працювати 7% міліціонерів і кандидат в мери

6 October 2015, 14:22

Після ажіотажу в перший день прийому анкет до нової патрульної служби Житомира робота у спеціальному Центрі, де бажаючі можуть подати документи на участь у конкурсі до нової поліції, йде значно спокійніше.

У Центрі прийому анкет розповідають: серйозних труднощів у бажаючих подати анкету не виникало.
«Що стосується складнощів – у нас в нашому центрі їх не виникало, ніяких казусів не ставалось. Всі бажаючі, які хотіли прийти і заповнити анкету, успішно її здавали. Виникали, це навіть не проблеми, щодо заповнення анкет. У нас працює гаряча лінія – телефон 407-777 і всі уточнення проводились по гарячій лінії, і усі кандидати успішно заповнювали свої анкети», - розповідає представник Центру прийому анкет Максим Каптенко.

Діна Бордаченко має дві вищих освіти. Дівчина каже: прийшла подавати документи, бо хоче змінити ставлення людей до правоохоронців, а про зарплату навіть не задумувалась. «Про зарплату, скажу чесно, не знаю навіть, яка вона. Прагну до змін, прагну до змін в країні, до змін у владі і в поліції також. Хочеться змінити ставлення людей до поліції і поліції до людей. І хочеться європейську державу. Хочеться змін», – каже Діна Бордаченко.

Подавати анкету на відбір до нової поліції прийшов і кандидат у мери Житомира Євгеній Кузнєцов. Він не вірить у реформу МВС і прийшов особисто пересвідчитись у відкритості відбору.

«Подавати сюди анкету я прийшов з двох причин. Перша – перевірити, як працює ця, дана реформа, яку тут представляв Аваков. Яка насправді не працює, якщо мій коментар зможуть побачити люди, які дивляться Житомир.info. Тому що люди, навіть не читають анкет. І спілкуючись і з моїми знайомими, які були раніше у структурі МВС України, а зараз звільнені за власним бажанням, вони теж приходять і подають сюди анкети. Так само є знайомі у Києві, є знайомі, які зараз працюють. Вони кажуть одне і теж: приходять одні, подають заявки інші, а беруть на роботу третіх», - каже кандидат у нову поліцію Євгеній Кузнєцов.

У Центрі прийому анкет кажуть: документи вже подали близько двох тисяч житомирян, 7 % з яких, це діючі, або колишні працівники міліції. За словами керівника Центру, більшість людей приходить і подає документи в надії на зміни правоохоронної системи.

«Жоден з кандидатів, який подав заяву, навіть не задавав питання про кількість робочих днів, про наявність великої зарплати і автомобілю. Цього не було. Люди дійсно цікавляться реформою, тими причинами, які їх сюди приводять. Це дійсно громадська позиція і вони хочуть щось змінити. На ранок шостого жовтня в нас зафіксовано близько двох тисяч зареєстрованих анкет кандидатів до нової патрульної служби Житомира. Вражає, дійсно вражає кількість поданих онлайн. На сьогоднішній день це приблизно 50 на 50 %», - розповідає керівник Центру прийому анкет Дмитро Слівінський.

Анкети прийматимуть  до 23 жовтня, по буднях з 9 ранку до 18.00  вечора у Центрі прийому анкет, який розміщений в житомирському драмтеатрі.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі