Економіка

Бюджет Житомирської області за 9 місяців отримав 12,5 млн грн за ліцензії на алкоголь та тютюн

7 October 2015, 17:20

За 9 місяців 2015 року підприємці та підприємства Житомирської області сплатили за ліцензії на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами – алкоголем і тютюном – 12,5 млн грн.

Про це Житомир.info розповіли у секторі комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Порівняно з аналогічним періодом минулого року бюджет додатково отримав 1 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляють в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області, розмір плати за ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами залежить від місця здійснення торгівлі та кількості касових апаратів, за якими здійснюється торгівля. Тому найбільші надходження від сплати припадають на великі торгові мережі, які знаходяться у містах області.

Протягом дев’яти місяців 2015 року головним управлінням ДФС у Житомирській області видано 4848 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Це на 716 ліцензій (17 %) більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Упродовж січня-вересня 2015 проведено 93 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну або оптову торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За результатами фактичних перевірок донараховано штрафних санкцій в сумі 1,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2015 року бюджет Житомирської області отримав більше 9,5 мільйонів гривень за ліцензії на алкоголь та цигарки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі