Місто

На Житомирському міськвиконкомі розгорівся скандал навколо новобудови на Старому бульварі

7 October 2015, 19:30

Під час засідання житомирського міськвиконкому 7 жовтня розгорівся скандал навколо багатоповерхового будинку на Старому бульварі. На засідання прийшли інвестори будинку, які вже придбали квартири у новобудові. Люди обурюються: виконком не хоче присвоїти адресу новому будинку, бо на цій земельній ділянці збирались будувати гастрольний театр.

«Звісно, що цей будинок зносити ніхто не буде вже і всі там все одно будуть жити. Але, на скільки я зрозумів, міськвиконком хоче виставити, якісь нові умови забудовнику. У зв'язку з цією ситуацією. Розуміючи, що він може нас тримати в заручниках і таким чином виставляє умови забудовнику», - каже інвестор Сергій Козачук.

На засідання міськвиконкому прийшла і представник забудовника. Ольга Вишга, яка представляє інтереси компанії «Інтергал-Буд» у Житомирі, обурюється: має усі необхідні документи, у яких вказано, що будувати планували саме житловий будинок. Втім виконком так і не присвоїв новобудові адресу.

«Я просто в шоці від цього міськвиконкому. Вони просто перевищують свої повноваження, вони просто діють незаконно. Вони не мають права відмовляти людям у присвоєнні адреси, бо зараз йде осінь, йде зима. Зараз люди з дітьми, бабусі, дідусі, вони просто залишаться на вулиці, бо наш міськвиконком чомусь не надає адресу і вони не можуть набути права власності. От і все питання», - обурюється представник забудовника Ольга Вишга.

На одному з попередніх засідань у присвоєнні адреси новобудові відмовили, бо у членів виконавчого комітету виникли питання щодо законності зміни цільового призначення земельної ділянки – розповідає член виконкому Юлія Демчук.  Більш того, за словами Демчук одна з громадських організацій подала до суду.

«На сьогоднішній день громадська організація, якщо я не помиляюсь «Сила закону», подала позов про скасування рішення міської ради щодо виділення цієї земельної ділянки і суд першої інстанції ними було виграно. Саме з підстав того, що при зміні цільового використання з земель громадського призначення, де мав бути цей гастрольний театр для всіх житомирян, його було змінено на житлове будівництво. Проте громадський слухань не було проведено. Тобто тут є конфлікт інтересів. Конфлікт інтересів невеликої групи людей, які хочуть там присвоїти адреси, проте я хочу зазначити, що ніхто їх не позбавляє права проживати, ніхто їх не позбавляє права власності на це житло, і великої спільноти людей - житомирської громади. Інтереси якої вже звужені», - розповідає член міськвиконкому Юлія Демчук.

Будівництво на старому бульварі ведеться абсолютно незаконно так вважає голова громадської організації «Сила закону» Сурен Геворгян.

«Ми побачили цю проблему на початку літа 2014 року. У липні ми написали листа на міськраду, поінформували про те, щоб перевірили документи. Зустрілися з Нікуліним, який безпосередньо вів будівництво гастрольного театру. Перевірили документи і для нас стала очевидною незаконність початку житлового будівництва, і очевидним стало бажання забудовника знести гастрольний театр. Відповідно від міськради ми отримали відписку, що є ось такі рішення і «ми ні при чому, самі розбирайтеся». Ми подали позови до суду. Зараз у судах п`ять позовів. Останній суд ми виграли. Суд стосувався того, що був незаконно прийняти детальний план міста Житомира та відповідно незаконно було дано дозвіл на будівництво», - розповідає голова ГО «Сила закону» Сурен Геворгян.

Питання про присвоєння адреси новобудові на Старому бульварі на засіданні міськвиконкому жовтня так і не розглянули через відсутність кворуму. Наступного разу до цього питання повернуться у п’ятницю 9 жовтня.

Як повідомляв Житомир.info, багатоповерхівку на Старому бульварі почали будувати наприкінці 2013 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі