Політика

На бюджетній комісії представники Опозиційного блоку відстоювали майже мільйон грн, які втрачає сільське господарство Житомирщини

9 October 2015, 17:25

На цьому наголосив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко, коментуючи результати  засідання постійної комісії Житомирської обласної ради з питань бюджету та комунальної власності, яке відбулось сьогодні.

Йдеться про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011 – 2015 року, яке було розглянуто членами комісії.

Сама програма має на меті «подолання кризи в агропромисловому комплексі та на підвищення продуктивності праці у сільському господарстві». Отже, передбачає практичну підтримку сільських господарств, зокрема, Житомирської області. Але чи працює ця програма і кому виділяються кошти?

«Із виділених у січні державних коштів на розвиток сільського господарства Житомирщини зараз залишаються не використаними 960 тисяч, які до кінця року потрібно повернути державі за непотрібності. Житомирські чиновники пояснюють це просто, що ніхто не звернувся, тобто нікому ці кошти не потрібні. І це у той час, коли прибутки підприємств стрімко зменшуються і більшість з них з цієї причини ліквідовуються», - обурюється політик.

Депутат обласної ради, кандидат у депутати від Опозиційного блоку Ярослав Долгих нагадав, що ще під час затвердження даної програми виникали суперечки стосовно її майбутнього виконання. «Сьогоднішня влада вже поставила на коліна сільське господарство. Замість того, щоб направити кошти на відшкодування кредитних ставок, ми знімаємо 960 тисяч, а сільське господарство нехай загинається», - зазначив політик.

 «Те, що кошти на розвиток сільського господарства виділені, але не освоєні, означає лише одне, - облдержадміністрація не працює. Нам не треба сільське господарство? Не потрібно збільшення поголів’я? Із трьох господарств, про які у мене є інформація, залишилося одне, у якому зосталася половина поголів’я худоби. Я проти такої недолугої політики і безвідповідальності. Тому я не  голосував за ці зміни до Програми щодо заборони засвоєння цих коштів. Якби ці кошти сьогодні були вкладені в сільське господарство, через рік ми мали б чим платити заробітну плату. А сьогоднішня влада просто проїдає бюджет. Усе це свідчить про неефективну, незадовільну роботу адміністрації у розвитку сільського господарства», - висловив свою позицію перший заступник керівника обласного партійного осередку, депутат обласної ради і кандидат у депутати від Опозиційного блоку Андрій Дяченко.

Рішення комісією таки було прийняте. Але з врахуванням пропозиції представників опозиції про те, щоб заслухати звіт про виконання даної Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011 – 2015 рік на наступній сесії Житомирської обласної ради 15 жовтня.

Нагадаємо, це вже не перше засідання бюджетної комісії, під час якої представники Опозиційного блоку займають принципову позицію щодо використання бюджетних коштів. Так опозиціонери виступили проти виділення додаткових бюджетних коштів на піар обласної влади, на рекламну кампанію проекту по створенню нової поліції, який і без того досить популярний серед житомирян. У цілому йдеться про суму щонайменше півмільйона зекономлених коштів, які є куди спрямувати.

Так, ще раніше за ініціативи депутатів від Опозиційного блоку було прийнято рішення про виділення додаткових коштів на боротьбу з пожежами.

«Цій владі вистачало неповних два роки, щоб втратити останню совість. Подібне розбазарювання бюджетних коштів в області, де середня зарплата на чверть нижча, ніж у середньому в Україні, де безробіття вже побило усі національні рекорди, так само, які і ціни на продукти, де школи, підприємства, амбулаторії лише закриваються, і нічого не будується, де бідність стає нормою життя більшості населення, - злочин проти людей. Таке враження, що ця влада свідомо чи ні, але впевнено винищує українців. Опозиційний блок, який сьогодні об’єднує найавторитетніших і найпорядніших представників Житомирщини, примусить владу рахуватись з інтересами людей, бо ми  – єдина надія, яка у них залишилась. Ми не маємо права мовчати», - наголосив Юрій Павленко. 

Прес-служба «Опозиційного блоку»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі