Україна

Російський мільярдер продав газові родовища через санкції ЄС

12 October 2015, 09:37

 Компанія DEA Group російського бізнесмена Михайла Фрідмана продала швейцарській групі компаній INEOS газові родовища в Північному морі в акваторії Великобританії через дію санкцій Заходу проти Москви.

Про це йдеться у заяві INEOS, пише DW з посиланням на Reuters.

Як відомо, власником DEA Group є інвестиційний фонд LetterOne, підконтрольний російському мільярдерові Михайлу Фрідману.

"INEOS відкрито заявляє про свій намір зробити стратегічні інвестиції в Північному морі, і це придбання є першим кроком до втілення цієї мети. Це також допоможе нашим нафтохімічним активам у Великобританії мати постійний доступ до конкурентоспроможної енергії", - йдеться у заяві очільника компанії Джима Реткліффа.

Як зазначається, речник LetterOne також підтвердив продаж.

"DEA тепер використовувати доходи від продажу для інвестицій у свої основні цільові ринки в Європі й Північній Африці", - зазначив він.

При цьому, за словами агенції, жодна з компаній не надала фінансових деталей щодо продажу родовищ.

Раніше кілька близьких до процесу продажу джерел заявляли, що в липні фонд LetterOne націлювався на ціну до 1,2 мільярда доларів, однак найбільша купівельна пропозиція, яка надішла, становила 750 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у квітні міністерство енергетики Великобританії дало Фрідману шість місяців, щоб продати всі нафтові та газові родовища LetterOne, куплені в німецького енергетичного концерну RWE, інакше ліцензії на видобуток корисних копалин були б скасовані.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі