Події

Загиблих в ДТП у Житомирській області підлітків поховають поряд, рідні чекають вибачень від польського консула

12 October 2015, 17:16

Квіти, сліди крові та розбите скло на дорозі нагадують про страшну аварію, яка сталася у суботу і забрала життя шістьох молодих людей. Найстаршому було 18, наймолодшій – 15. Прямуючи із села Курне у сусіднє село Березова Гать на старенькому «Жигулі», перетинали трасу Київ-Чоп. Щоб скоротити шлях, поїхали по пішохідному переходу, там з автомобілем зіткнувся позашляховик Toyota Land Cruiser. Усі підлітки загинули на місці. Безпечний розворот знаходиться за 200 метрів від місця трагедії.

Марія Кравчук втратила одразу двох внуків. Молодшу Маргариту вона востаннє бачила за 2 години до аварії, коли дівчина збиралася на дискотеку.

«На початку дев'ятої пішли і скільки ж той клуб. Там десь потанцювали і, видно, танців таких не було, що вирішили Вадима завезти і вже їхати назад, і таке сталося. Тут же не можна їхати, а вони думали проскочити. І скільки ж там хвилин - об'їдьте. Вадим один із Березової Гаті, а ці всі п'ять із Станції Курне загинули. Моя дочка Таня  Риточку витягала, вона на Вадимові була. То каже, покручена така була - ледь витягла. Ребра поломані, зад на животі лежав, а ззаді, видно, шия скручена, бо гуля, а Вадим ще пульс робив, а лікарі через 40 хвилин, ще Вадим може жив би. Ще пульс робив», - каже Марія Кравчук

Батько 18-річного Дмитра, який того вечора керував автомобілем, не збагне, чому син порушив правила. Він каже, хлопець не мав водійських прав, але добре розбирався у машинах і вчився у Житомирському автодорожньому коледжі. Чоловік впевнений – хлопець був тверезий.

«Він взагалі не пив. Не те що за кермом: день народження було - він навіть не пив. Я не знаю, я ж не бачив, як там було. Їздив я дивитися туди, але та машина зверху була на їхній, ця, що збила їх», - каже Віталій Шарапа.

За кермом позашляховика був польський консул з Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці, який разом з дружиною повертався зі службового відрядження до Варшави. Він вцілів, а його дружину забрали у лікарню.

«Із цього ДТП поступило тільки жіночка, дружина працівника консульства. У неї були травми грудної клітки і травма голови: забій, струс головного мозку. Її переведено для подальшого лікування до обласної лікарні», - каже т. в. о головного лікаря Червоноармійської ЦРЛ Анатолій Фуцизький.

Батьки загиблих припускають, що водій позашляховика перевищив швидкість, втім, бояться, що всю провину покладуть на загиблого підлітка.

«Водій винний, що по зебрі їхав, а цей гнався на великій швидкості. Казали, що за 200 зашкалювало. Але балакають, що написали менше 120 чи 130 і, що він ніде не гальмував. Все одно йому якесь покарання, гроші не поможуть, дітей не повернеш, але все одно людина чи пробачення хоч попросить би прийшов до кожного з батьків. І йому то важко буде жити на світі з таким гріхом», - каже мама загиблої у ДТП Наталія Кравчук.

Що стало причиною трагедії, нині з’ясовує міліція.

«Призначено необхідні експертизи щодо встановлення всіх обставин і причин цієї трагедії. Крім того, іноземними представництвами надано дозвіл на проведення експертиз автомобіля учасника ДТП, яким керував працівник іноземного представництва в Україні. Попередньо автомобіль, який виїжджав з другорядної дороги на головну, його водій не врахував складності дорожньої обстановки і не переконався, що його маневр буде безпечним, і почав рух», - каже начальник СЗГ УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.

Із загиблими друзями прощатимуться завтра, 13 жовтня.  Рідні вирішили поховати їх разом на місцевому кладовищі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі