Події

Неподалік мосту траси Київ-Чоп у Житомирській області рибалка «виловив» гранати та боєприпаси

13 October 2015, 16:43

До міліції по лінії «102» зателефонував рибалка та розповів, що випадково виявив під мостом через річку на автодорозі Київ-Чоп у Житомирській області гранати та боєприпаси.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Близько 10.00 13 жовтня до Червоноармійського РВ УМВС Житомирської області надійшло повідомлення про підозрілу знахідку. 56-річний заявник розповів, що рибалив на р. Білка, неподалік мосту автотраси Київ-Чоп, й звернув увагу на предмети, схожі на боєприпаси, що стирчали з води», – йдеться у повідомленні.

На місце події прибула слідчо-оперативна група райвідділу міліції, експерти вибухо-технічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, працівники СБУ та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомив начальник Червоноармійського РВ УМВС Віктор Лисюк, у ході ретельного обстеження навколишньої території та дна водойми було вилучено 5 реактивних протитанкових гранат та порохові заряди до них, 7 гранат РГД-5, 2 гранати Ф-1, патрони калібру 7,62 мм – понад 1000 шт, калібру 5,45 мм – більше 60 шт, димові шашки.

Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тривають заходи щодо встановлення осіб, причетних до знахідки.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростені працівники СБУ викрили майстерню з переробки травматичної зброї на бойову.

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі