Політика

Житомирський виконком вкотре відмовився присвоювати адресу новобудові на Старому бульварі

17 October 2015, 13:15

Вони пишуть плакати і розвішують їх перед засіданням виконавчого комітету. Інвестори, які купили квартири у багатоповерхівці на Старому бульварі, вкотре прийшли вимагати, аби будинку присвоїли адресу. Адже зараз вони не можуть заселитися у придбані квартири. У членів виконкому свої аргументи – дім зведений незаконно у парковій зоні на місці, де збирались будувати гастрольний театр.

«Ми вимагаємо одного-єдиного: подобається нашій міській владі цей будинок чи не подобається, він вже є, існує. Він був збудований, ми купили ці квартири і, звісно, ми там будемо жити. Вони лише перешкоджають нашому мешканню в цьому будинку. Хоча ми все одно знайдемо способи, як це обійти - я впевнений. Навіть якщо вони не нададуть», - каже інвестор Сергій Козачук.

Вирішенням проблеми з документами мають займатися не інвестори, а забудовник, який незаконно змінив цільове призначення земельної ділянки, - вважають члени виконкому.

 «Ще раз наголошую. Ми за законність і за справедливість. Дійсно, людям зараз ситуація створена не дуже гарна, але я вважаю, що інвестор за два дні цю проблему може вирішити. Приїхати сюди в Житомир, дати нотаріальну заяву, що вони відмовляються від земельної ділянки розміром 1 гектар, беруть зобов’язання про припинення будівництва, нічого нам виконком не заборонить, якщо він це робить і будуть внесені зміни до договору оренди», - каже член міськвиконкому Юлія Демчук.

Питання розглянули, але голосів не вистачило для того, аби присвоїти багатоповерхівці адресу. Натомість створили робочу групу, яка має досконало вивчити це питання.

Перший заступник міського голови Житомира переконаний: багатоповерхівкам не місце у парковій зоні, але вважає, що через конфлікт влади і забудовника не повинні страждати люди. 

«Я сьогодні голосував за присвоєння адреси цьому будинку, тому що люди, які купили квартири в цьому будинку, виявилися фактично заручниками ситуації. Влада дала дозвіл львівській компанії на будівництво будинку. Вже не будемо говорити, на яких підставах і які були причини для того, щоб фактично в парку будувати житлові будинки, і ми повинні зробити все, щоб не допустити подальшого будівництва будинків у парку, бо за їхнім проектом передбачено будівництво ще трьох секцій. Тобто, у подальшому будівництва в парку бути не повинно», - каже Сергій Сухомлин.

Прес-служба Сергія Сухомлина

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі