Суспільство

У Житомирській області збільшується кількість хворих на грип та ГРВІ, але епідпоріг не перевищено

20 October 2015, 12:18

За даними Держсанепідслужби, в Житомирській області на сорок другий тиждень (з 12.10 по 18.10.2015 р.) на грип на ГРВІ захворіли 4362 особи.

Про це Житомир.info повідомив Житомирський обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини.

«Серед захворілих 3228 (75,7 %) становлять діти до 17 років. Госпіталізовано в лікувальні заклади області 199 осіб, з них 163 дитини. Показник захворюваності нижчий за епідемічний поріг на 25 %», - йдеться у повідомленні.

Лікарі також радять неспецифічні засоби профілактики у передепідемічний період. Це фізична культура, загартування, обмеження впливу шкідливих звичок, раціональне харчування з достатнім вмістом в їжі вітамінів.       

Під час підйому захворюваності на грип слід уникати місць скупчення людей, масових заходів. При наявності хворого вдома слід забезпечити максимальну його ізоляцію, часто провітрювати кімнату, ретельно мити руки та посуд. При контакті з хворими людьми необхідно користуватися у приміщеннях марлевими пов’язками, які необхідно міняти кожні 4 години. Особливо це стосується людей з групи ризику.

Як повідомляв Житомир.info, лікарі житомирської СЕС розповіли, які штами грипу слід очікувати у цьому епідсезоні, а житомирський обласний позаштатний інфекціоніст Ольга Сахневич у період підйому захворювання порадила читачам Житомир.info повноцінно харчуватися, багато спати та уникати перевтоми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі