Влада

Депутати Новогуйвинської селищної ради не виділили землю учасникам АТО

28 October 2015, 09:01

Не чекаючи результатів місцевих виборів, у Новогуйвинській селищній раді скликали сесію. На неї приїхали громадські активісти із Житомира. Вони підозрюють: під приводом виділення землі учасникам АТО депутати можуть роздати ділянки іншим структурам. Селищний голова переконує: питання землі розглядати не збираються.

«Це зумовлено тим, що нам потрібно прийняти рішення про перерахування коштів виборчій комісії, інакше вони не отримають заробітну плату і інші видатки не зможуть заплатити. І все», - каже голова Новогуйвинської селищної ради Валерій Гарбуз.

Виділити 46 земельних ділянок бійцям, які боронили українські кордони на Сході, пропонує Валерій Логінов, голова громадської організації «Бойове братерство ветеранів АТО». Але з’ясувалося, що по частині ділянок, які планували передати військовим, тривають суди.

«На минулій сесії, яка не відбулася, ці питання чомусь у вас були спірними. Комісія пропустила їх. 46 ділянок були прописані на голосування. Тобто, тоді не було питань, зірвалася сесія, тепер виникли питання?», - запитує у депутатів голова ГО «Рух Автомайдан-Житомир» Валерій Арушанян.

«46 ділянок. Якщо 8 з них перебуває в судах, решта 38 ділянок можуть виноситись на розгляд сесії», - каже Валерій Логінов, голова громадської організації «Бойове братерство ветеранів АТО».

Це питання таки виносять на голосування, але в останній момент кілька депутатів залишають сесійну залу. Через відсутність кворуму сесію закривають.

Депутати, які підтримували виділення землі військовим, обурені такою поведінкою своїх колег.

«Було 19 чоловік, 3 людини пішло. Немає кворуму, тому ми не можемо прийняти будь-яке рішення. Я вважаю, що це ганьба для нас. Напевно, в тих ділянках, які повинні були сьогодні розподілити нашим учасникам АТО, напевно, у тих депутатів там є якийсь інтерес. Тому, я вважаю, вони сьогодні встали і покинули зал», - каже депутат Новогуйвинської селищної ради Олександр Ловинюк.

Виділенням землі займатиметься вже сесія наступного скликання. Активісти обіцяють контролювати їх роботу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі