Події

У Житомирському районі в день відкриття сезону полювання невідомі застрелили двох коней

8 November 2015, 10:45

 7 листопада близько п’ятої ранку на пасовищі біля села Рудківка Житомирського району пролунали кілька пострілів. Свого коня Орлика Микола Масловський знайшов вже мертвим.

«Вранці я прийшов його забрати, щоб запрягти до роботи, прийшов, побачив – лежить. Я так здалеку подивився: лежить, буває кінь там ляже відпочивати. Як я підійшов, одразу побачив, що він мертвий. Я подумав, що може хвороба така, чи що. Але ж він здоровий кінь був. Але вже як хлопці прийшли, ми його перекинули на другу сторону, то я побачив, що отвір є. І так визначив, що то куля увійшла», - розповідає Микола Масловський.

Поряд стікає кров’ю кінь на прізвисько Гром. Куля пройшла через живіт та влучила у задню ногу, роздробивши кістки, люди кажуть: врятувати йому життя вже не вдасться. Валерій Венгловський впевнений: зловмисники свідомо стріляли у його коня, в чистому полі сплутати його з іншою дичиною було неможливо.

«Моя думка, що то люди були в сп’янінні, або для розваги. Ветеринар є, він вже нічим не допоможе. Куля потрапила в задню ногу, вже нога висить, все. Це кудись треба вже його везти, спеціальний бандаж робити абощо. Вже все, він м’ясо»,- каже Валерій Венгловський.

З 7 листопада на Житомирщині саме розпочався сезон полювання на хутрових звірів, з 31 жовтня – на парнокопитних: мисливці можуть використовувати карабіни, гвинтівки або штуцери за умови наявності відповідних документів. Пасовище якраз знаходиться на межі двох мисливських угідь. Завідуючий Березівською ветдільницею Віталій Чикаленко каже: на місце подій вже приїздили єгері одного з місцевих мисливських господарств, за їх словами, коней дійсно могли поцілити саме з нарізної зброї.

«Приїжджали два єгеря, з «Яструба-2008», вони вже професіонали, сказали по-перше, що то нарізна зброя. Стріляли або з дороги, показали траєкторію можливу, або десь звідти з дороги. І може бути, що вони стріляли просто з машини, під’їхали з машини, стрільнули, гільзи може ніде й не бути, бо вона може в машині лишитися», - розповідає Віталій Чикаленко.

На місце злочину прибули правоохоронці, в їх присутності з тіла вбитого коня витягли кулю калібром 7,62 мм. Такі набої використовуються як у мисливській, так і у військовій зброї.

«Кулю вилучили, експерти теж поки експертизи не буде, нічого не кажуть: з якої це зброї, як стріляли, чи це мисливська, чи це військова зброя. Напевне ніхто нічого не може сказати», - каже Михайло Масловський.

Правоохоронці відправлять кулю на балістичну експертизу, де мають визначити з якої саме зброї стріляли, а якщо вона зареєстрована, то знайдуть і власника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі