Місто

Батьки студентів Житомирського військового інституту хвилюються, що після Нового року їх діти не зможуть там навчатися

13 November 2015, 12:54

Після 31 грудня 2015 р. в Житомирському військовому інституті ім. С. П. Корольова можуть продовжити навчання лише курсанти.  

 Про це Житомир.info повідомила мама одного зі студентів.

«Студентам сказали, що вони навчаються до 31 грудня, а після 31 числа вони вже навчатись не будуть, бо факультет їхній розформовують. Студенти уходять, і навчаються тільки курсанти», – розповіла жінка.

В інституті зазначають, що є проблема з виплатою бюджетних призначень, але студенти продовжать навчання і отримають диплом.

«Був підписаний договір між Міністерством оборони України та Міністерством освіти. Вся проблема в тому, що Міністерство освіти повинно було передати бюджетні призначення на Міністерство оборони для виплат, але кошти ще не перерахували. Це бюджетні призначення на 2015 рік: це заробітна плата викладачам, це стипендія студентам. Ми працюємо над тим, щоб були своєчасно зроблені бюджетні призначення на 2016 рік, звертаємося усюди, щоб надалі були зпрогнозовані ці питання. Ми постійно зверталися з офіційними листами в різні структури, зверталися особисто до Міністра освіти. На даний час, ці документи протягом достатньо тривалого часу знаходяться у Міністерстві фінансів. Ми постійно відслідковуємо, постійно люди їздять в Міністерство освіти, Міністерство фінансів, Міністерство оборони. Студентська громада, коли ми спілкувалися, звертається до Прем’єр-міністра, звертається до Міністра освіти з проханням і чітким алгоритмом, що треба зробити, щоб вирішити ці питання», – зазначає начальник інституту генерал-майор Юрій Даник.

Начальник інституту запевняє, що студенти повинні завершити свою підготовку.

«Це, як то кажуть: «зіпсований телефон». Є Постанова Кабінету Міністрів, в якій зазначено, що всі, хто був набраний на цивільні напрями підготовки до Державного університету телекомунікацій і підрозділу, який знаходився у Житомирі, що вони завершують свою підготовку в Житомирському військовому  інституті за обраними напрямами, спеціальностями, спеціалізаціями без змін умов навчання. Студенти, які навчаються, повинні повністю завершити навчання, випуститися, отримати диплом бакалавра і, якщо забажають, підуть отримувати диплом магістра. Ті, які на другому курсі, вони продовжують, поки не прийнято якесь інше рішення, але іншого рішення на сьогоднішній день немає. Ми зацікавлені в продовженні підготовки цивільних студентів», – сказав Юрій Даник.

Житомир.info

 

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі