Місто

Житомирський шестикласник зібрав макулатури на 4 тис. грн і передав гроші матері хворого хлопчика

16 November 2015, 14:53

16 листопада у Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 ім. М.Й.Очерета матері хворого на ДЦП Кохана Єлисея передали кошти від здачі макулатури та добровільних пожертв людей.

Ініціатором благодійної акції виступив учень 6-Д класу гімназії Кирил Кучерук. Батько школяра Олег, який підказав синові ідею, розповсюдив інформацію у соцмережах та допомагав впоратися із центнерами макулатури. У понеділок він прийшов у клас до сина, щоб разом із ним передати мамі хворого хлопчика Вікторії 4067 гривень виручки.

«Це не перша благодійна акція, у якій взяли участь наші діти. У минулому році вони збирали засоби гігієни для дітей переселенців. Зараз школярі допомогли  зібрати кошти, щоб мрії маленького житомирянина Єлисея Кохана здійснились», - сказав Олег Кучерук.

«Я сподіваюся, що ці гроші допоможуть Єлисею зробити свій перший крок. І хай приходить в нашу школу», - сказав Кирил.

Мама хлопчика Вікторія Кохан, яка прийшла з молодшим сином Максиміліаном, розповіла, що Єлисей не ходить і не розмовляє, зате гарно малює, а його картини ідуть на допомогу іншим важко хворим діткам.

«Одну з наших робіт ми подарували Житомирському військовому шпиталю. Три продали за понад 6 тис. грн для допомоги хворим діткам Черкаської області через місцевий благодійний фонд. Зараз готуємося до благодійної виставки, яка, найімовірніше, буде в Києві, щоб зібрати кошти на допомогу собі та іншим дітям з подібними проблемами», - розповіла Вікторія, і подарувала учням 6-Д класу одну з синових робіт.

«Ця ваша нагорода, вона безцінна. Це символ вашої доброти, благодійності. Ви ще такі малі, а вже вмієте робити такі великі людські справи. Скільки живу і працюю в школі, діти ніколи таким не займалися, і велика вдячність за це вам і вашим батькам», - сказала класний керівник Жмурщук Марія Павлівна.

Кирил Кучерук та троє його однокласників, які найбільш йому допомагали, отримали подяки від адміністрації школи.

У соцмережі Вікторія Кохан закликає небайдужих людей долучитися до благодійного  марафону «Перший крок Єлисея». 

«Є позитивна динаміка і шанс бути здоровим, звертаємося до все небайдужим допомоги для збору коштів на курс реабілітації в Медичному центрі фізичної терапії та медицини болю «Іннова». Вартість лікування 10300 грн», - йдеться на сторінці у Facebook житомирянки.

Для бажаючих долучитися до допомоги повідомляємо номер карти ПриватБанку Вікторії Кохан:  5168 7420 6394 0336.

Кирил Кучерук. Фото зі сторінки батька у Facebook

16 листопада, у Міжнародний день толерантності,  учні 23-ї гімназії влаштували у приміщенні благодійний ярмарок з продажу солодощів та випічки. Зібрані кошти передадуть хворим на СНІД дітям

Олег Кучерук, Вікторія Кохан

Єлисей Кохан. Фото з Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі