Суспільство

У житомирському Центрі Утеплення розповіли, чому утеплення будинку слід починати з проекту термомодернізації

17 November 2015, 17:09

 Утеплення фасадів підпадає під категорію капітального ремонту і є видом будівництва, яке регламентується чинним законодавством і потребує розробки проектної документації.

Ще в кінці 2014 року наказом Мінрегіону від 31.12.2014 № 389 було прийнято з наданням чинності з 01 жовтня 2015 року національний стандарт ДСТУ-Н Б В.3.2-3:2014 «Настанова з виконання термомодернізації житлових будинків». ДСТУ-Н Б В.3.2-3:2014 розроблено з метою забезпечення єдиних підходів при впровадженні комплексної термомодернізації житлових будинків при їх реконструкції та капітальному ремонті.

Спеціалісти проектного відділу Центру Утеплення (ТОВ «БТК – Центр Комплект»)   розробляють проекти термомодернізації житлових будинків з дотриманням всіх нових  стандартів і норм. Термомодернізація – це не лише комплекс ремонтно-будівельних робіт (утеплення), але й модернізація існуючих інженерних систем (встановлення індивідуального теплового пункту, встановлення облікового вузла, встановлення енергозберігаючого обладнання) та забезпечення енергетичної ефективності будівлі.

На даний  момент розроблено і передано проект утеплення для «Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків», що на вул. Корабельній 8, за яким вже проведено утеплення фасаду.

16 листопада було передано ще один проект термомодернізації житлового будинку для ОСББ. Проект розроблювався для житлового будинку  ОСББ «Молочник» , який розташований на вулиці Народицькій, 15. Робочий проект був виконаний згідно наданого замовником звіту з енергетичного обстеження будинку (енергоаудиту). Вартість виконання проекту в «Центрі Утеплення» склала 500 грн.

«Утеплювати будинки потрібно, і про це знає кожен. Останнім часом про це постійно говорять всі ЗМІ, пишуть в газетах і інтернет-виданнях. Але більшість зараз хоче заощадити і тому утепленням займається самостійно. Хтось в інтернеті вичитав, комусь сусід розповів, а хтось експериментує. Проект термомодернізації насамперед забезпечує єдиний підхід при впровадженні комплексної термомодернізації. Наша компанія впроваджує енергозберігаючі технології вже більше 10 років, ми постійно нашим клієнтам розповідаємо, що тільки при дотриманні всіх вимог ви зможене досягти гарного і довготривалого ефекту. Саме проект може забезпечити результат. Трохи раніше до нас звернулась керівник ОСББ «Молочник» Жигадло Лариса Миколаївна з проханням розробити такий проект. Ми раді, що наша співпраця в даному напрямку завершилась успішно, і маємо надію на подальшу співпрацю.  Для того, щоб донести до людей важливість такого факту, як наявність проекту, ми вирішили, що наші спеціалісти будуть розробляти такі проекти для ОСББ за символічною ціною - всього за 500 грн. Кожен може звернутись до нас в проектній відділ і отримати більш детальну інформацію», - говорить директор ТОВ « БТК- Центр Комплект» Опанасюк Юрій Анатолійович.

Контактну інформацію по проектуванню можна отримати в проектному відділі, за адресою: м. Житомир, вул. Вокзальна 23а, «ЦЕНТР УТЕПЛЕННЯ» та за телефоном (0412) 512-389.

Також фахівці «Центру Утеплення» (ТОВ «БТК – Центр Комплект») підберуть якісні матеріали, перевірені часом, проконсультують та виконають проектно-кошторисну документацію саме для Вашого будинку.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі