Місто

У Житомирі відкрили меморіальну дошку загиблому снайперу-добровольцю 95-ї бригади

18 November 2015, 13:30

У Житомирському міському колегіумі 17 листопада відкрили меморіальну дошку загиблому снайперу розвідроти 95-ї аеромобільної бригади Анатолію Стратовичу.

Анатолій був активним учасником подій на Майдані. Від початку військових дій на сході прагнув піти добровольцем, але не брали через вік. Після численних походів до військомату, у серпня 2014 рокупоповнив ряди бійців 95-ї бригади, а з 3 вересня 2014 року став учасником антитерористичної операції. Загинув боєць 26 січня біля села Спартак Авдіївського району Донецької області під час мінометного обстрілу, надаючи допомогу пораненим. 

Син героя Дмитро й досі не може змиритися з тим, що батько загинув.

«Приємно, звичайно, що люди памятають про нього, буде пам'ять. Зараз ще тяжче це прийняти. Хоча, пройшов час, але не вкладається в голову, що немає людини і все».

На відкриття пам’ятної дошки прийшли і бойові друзі Анатолія Стратовича.

«Біля населеного пункту Спартак в районі шахти Дутовка з бокунезаконних збройних формувань відбувся артилериський обстріл з мінометів. Під час цього обстрілу загинув наш побратим Анатолій. Він снайпер роти снайперів. Він пишався своїм підрозділом, він робив все для того, щоб вдосконалювати свою зброю, своє спорядження і для більш якісного виклнання завдань.Ми платимо дуже велику ціну зараз для того, щоб наша країна була вільною. Це ціна - життя наших людей. Сподіваємось, що наші жертви і наші зусилля будуть не напрасними. Ми здобудемо найкращу долю для нашої країни», – з трибуни сказав бойовий побратим загиблого.

Анатолій Стартович був нагороджений посмертно орденом «За мужність» третього ступеня.

 Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого житомиряни навколішки проводжали загиблого на Донбасі снайпера-добровольця.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі