Суспільство

У Житомирі відкрили меморіальну дошку десантнику 95-ї бригади Олександру Скульському

20 November 2015, 13:37

Вранці, 20 листопада на фасаді житомирської школи №6 відкрили дошку воїну-десантнику 95-ї ОАМБР Олександру Скульському. Вшанувати пам’ять військовослужбовця, який був випускником навчального закладу, зібрались учні, педагоги, а також бойові побратими бійця.

Десантники, які прийшли віддати шану бойовому товаришу розповідають: коли прийшла звістка, що в Олександра Скульського зупинилось серце, то спочатку ніхто не міг повірити, що офіцер помер.

«Ми знаємо його як справжнього бійця, як справжнього офіцера, як справжнього солдата. Ми згадуємо ті часи, коли в 2014 році йшло визволення Слов'янська, йшла зачистка міста, і нам сповістили, що серце нашого офіцера не витримало і він на бойовому посту помер. В цю звістку ніхто не повірив, бо знали, що він справжній боєць, справжній військовослужбовець. Ніколи не скаржився і не залишив свого бойового поста. Як справжній офіцер, як справжній воїн-десантник», – згадує в.о. заступника командира по роботі з особовим складом Сергій Дзиба.

Дехто з бойових побратимів, які прийшли на відкриття меморіальної дошки, знали Олександра ще з початку його служби в 95-ї бригаді.

«Напевно, складно знайти людину, яка знала Сашу і погано про нього відгукувався. Більш життєрадісної людини я, напевно, не зустрічав. Коли я телефонував до нього на схід і говорив: Саша, як справи? Він говорив: «Все нормально. Сиджу в кущах і чекаю «Героя». Це такий жарт. Хоча насправді він брав участь у всіх серйозних операціях у складі офіцерської групи. Я знаю був в аеропорту, в Краматорську, вони були і в інших гарячих точках. Але жодного разу в житті я не почув, щось погано. Все добре, все чудово і коронна фраза: «Сиджу в кущах і чекаю «Героя», - згадує заступник командира 199-го навчального центру ВДВ  по роботі з особовим складом Олександр Пухальський.

Військовослужбовець додає: дуже важливо, аби люди пам’ятали чому військові їдуть на схід.

«Меморіальна дошка - це мало. Це всього-навсього меморіальна дошка. Прийшов час, коли ми повинні давати найменування вулицях, ми повинні перейменовувати вулиці, ми повинні давати найменування школам, щоб діти, люди пам'ятали і знали заради чого це все було», –каже Олександр Пухальський.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському міському колегіумі 17 листопада відкрили меморіальну дошку загиблому снайперу розвідроти 95-ї аеромобільної бригади Анатолію Стратовичу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі