Політика

Житомирська «Самопоміч» виключила з фракції депутатів обласної ради, які голосували за Лабунську

20 November 2015, 14:39

Двох депутатів від Об’єднання «Самопоміч», які проголосували за обрання Анжеліки Лабунської головою Житомирської обласної ради, однопартійці виключили із фракції.    

Про це Житомир.info повідомила голова житомирського обласного осередку Об’єднання «Самопоміч», депутат міської ради Наталія Чиж.

«У нас відбувся з’їзд фракції і дорадчої ради. У «Самопомочі» є таке поняття, як дорадча рада. Це люди, які не розділили мандат, йшли на вибори, але вони працювали також в «Самопомочі», працювали на благо міста. І прийнято таке рішення, це на всеукраїнському рівні, що ці люди мають бути дорадчою радою і мати такий же голос, і фракція й депутати мають дослуховуватись їх. Тому, коли відбулася перша сесія в обласній раді, перед тим була проведена фракція і було прийняте рішення фракційне, кого ми підтримуємо на керівника обласної ради. «Самопоміч» висловила свою позицію, що ми підтримуємо Сергія Івановича Сухомлина в місті, і на області ми підтримуємо Ширму. Але два депутати просто в останню мить пішли й проголосували проти рішення фракції за опонента. Це представники «Самопомочі», але вони пройшли по округам Бердичева, це Маланюк Остап і Пасічний Олег», – розповіла Наталія Чиж.

Депутатів, які порушили партійну домовленість, виключили з фракції.

«Ми зібралися одразу на нараду, і всі 16 чоловік, це були і депутати і дорадча рада, підняли руки за те, що ці депутати мають бути виключені з фракції. Ми не ділимо посади, ми не ділимо місця депутатів, ми не займаємось дерибаном, ми прийшли і сказали, що ми будемо працювати на місто і ні в які договорняки й домовленості ми грати не будемо. На сьогодні відкликати мандат не можемо, тому що згідно чинного законодавства «Про місцеві вибори» це може відбутися тільки через рік. Мені багато говорять: ну навіщо тобі це потрібно? Сьогодні ви їх видаляєте з фракції, але вони все рівно будуть працювати. Так, але вони не будуть паплюжити ім’я фракції. Тому що на вибори прийшло політичне Об’єднання «Самопоміч», це не мажоритарка була, їх не вибирали окремо. Люди довірилися партії. Тому чистота і відданість роботі, ідеології, філософії «Самопомочі» – ми будумо це нести протягом всього часу, скільки ми будемо депутатами і працювати», – сказала Наталія Чиж.

Нагадаємо, в обласній раді з 64 депутатських мандатів 17 отримали депутати від Блоку Петра Порошенка, 13 - ВО «Батьківщина», 7 - Опозиційний блок, по 6 - «Самопоміч» та Радикальна партія Ляшка, по 5 - ВО «Свобода», УКРОП і Народна партія.

Як повідомляв Житомир.info, голова фракції ВО «Батьківщина» в Житомирській облраді Анжеліка Лабунська очолила обласну раду: за її кандидатуру проголосували 33 депутата з 62 присутніх. Народний депутат Борислав Розенблат (фракція Блоку Петра Порошенка) заявив про створення «ширки», в якій «Батьківщина» об’єдналася з «регіоналами» з Опозиційного блоку щоб зробити Лабунську головою облради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі