Культура

Стартував другий житомирський учнівський кінофестиваль «ЖУК»

21 November 2015, 11:25

У Житомирі 20 листопада відбулася реєстрація учасників другого учнівського кінофестивалю. Бажання поборотися за перемогу виявили команди 22 шкіл. Вже другий рік поспіль захід організовує громадська організація «Творча студія ДрімСтеп» за підтримки Сергія Сухомлина. 

Про це Житомир.info повідомили організатори фестивалю.

«Цьогоріч житомирські школярі зніматимуть короткометражні фільми на тему «Я – переможець». Головне завдання полягає у тому, щоб показати, що коли перемагає кожен з нас – перемагає Україна.  Ми повинні щодня перемагати свою лінь, невпевненість,  байдужість та проявляти стійкий характер, силу волі, чинити добро та реалізовувати свої таланти. Кожен з нас повинен перш за все перемогти всередині себе, тоді ми зможемо подолати всі негаразди, які є в нашій країні», – зазначив організатор фестивалю, голова ГО «Творча студія ДрімСтеп» Богдан Яремчук.

Під час зустрічі із школярами Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, який ще минулого року повірив у  фестиваль «ЖУК» та допоміг втілити ідею в життя, зазначив, що фестиваль «ЖУК» – це, перш за все, для кожного школяра можливість реалізувати себе.

«Тема фестивалю «Я – переможець» важлива для кожного з вас. Ви для своїх батьків вже є найталановитішими, найкращими. Завдання цьогорічного фестивалю показати це все іншим житомирянам. І ми разом з вами це зробимо. Минулого року я бачив обличчя дітей, коли вони виходили на сцену під час церемонії нагородження, коли їм вручали статуетки, визнавали їх переможцями – це було море емоцій, море позитиву, море чудесного настрою. Хочеться це продовжувати», – звернувся до школярів Сергій Сухомлин.

Начальник управління молоді і спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук минулого року також була присутньою на церемонії нагородження «ЖУКа», згадує про цей день з великою радістю.

«Дуже класно, що фестиваль «ЖУК» продовжується. Більше того, він стає традиційним. Управління у справах сім’ї, молоді і спорту підтримувало його минулого року, і цього року підтримує ще з більшою силою. Ми сподіваємося, що цього разу буде ще більше команд і ще цікавіші фільми», – зазначила Ірина Ковальчук.

Перед початком роботи над своїми кінострічками команди-учасники відвідають 4 майстер-класи. Роботи учасників оцінюватимуть в 11 номінаціях. Як і минулого року оголошення імен переможців відбудеться під час урочистої церемонії нагородження весною, наприкінці навчального року. Організатори фесту готують справжній сюрприз для переможців – поїздку на європейський кінофестиваль.

Школи, які з різних причин не змогли бути присутніми на реєстрації, можуть подати заявку на участь у фестивалі до 27.12.15 включно, звернувшись за номерами тел.:

(063)426-06-83, (097)919-72-63 (Тетяна Рафальська – адміністратор фестивалю)

(098)271-45-11 (Богдан Яремчук – керівник проекту).

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі