Влада

Сергій Машковський пообіцяв встановити в Житомирі стелу Героїв Небесної Сотні

21 November 2015, 13:45

Близько сотні людей зібрались на майдані Корольова в День Гідності та Свободи 21 листопада. Люди вшанували пам’ять полеглих під час подій на майдані Незалежності в січні-лютому 2014,запаливши лампадки та поклавши квіти до пам'ятної дошки Героям Небесної Сотні.

Участь у відзначенні Дня Гідності та Свободи взяли Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський, а також громадські активісти.

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський переконаний: Революція Гідності ще не завершилась.

«Я думаю, що Революція Гідності ще не пройшла, вона тільки розпочалась 21 листопада 2013 року. Одне, що я можу сказати з впевненістю, що ті події однозначно змінили країну, однозначно змінили всіх нас. І в той час, в ті дні народ заявив, що ми не можемо і не будемо ніколи покірними рабами. І сьогодні дійсно є багато нарікань, є багато життєвих проблем, які виникають, є багато викликів, які ми маємо здолати. Це і зовнішні і внутрішні», - вважає голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

Губернатор також пообіцяв, що до 20 лютого у Житомирі з’явиться стела Героїв Небесної Сотні.

«Є дуже серйозне недопрацювання, що в нас сьогодні немає пам'ятного знаку. Але в той же час він повинен бути не гарним, а повинен бути одним з найкращих і повинен дійсно символізувати те, що ми цінуємо і поважаємо те, що зробили хлопці, які віддали своє життя під час подій Майдану і ті хлопці, які віддають своє життя боронячи нашу державу на Сході. Я вас запевняю, що найближчим часом я буду робити все можливе, щоб до 20 лютого у нас в місті з'явився цей пам'ятний знак і стела», - сказав Сергій Машковський.

Під час мітингу громадські активісти розклали біля меморіальної дошки автомобільні шини та розвісили плакат з написом: «Зрозумійте, задовбало! Нас». За словами євромайданівців, таким чином вони хотіли нагадати чиновникам чому два роки тому люди вийшли на Майдан.

«Їм простіше вийти, покласти квіти і про це забути. І продовжувати і далі працювати, вірніше взагалі не працювати, а робити вигляд цієї роботи. Люди помирали за що?За зміни в Україні. Для того, щоб наша країна змінювалась на краще. Ми хочемо кращого життя для наших дітей, для наших людей взагалі. А вони це роблять так, на показуху. Вийшли, поклали квіти і далі можна починати красти і грабувати те, що залишилось в цій країні», - каже громадський активіст Костянтин Суський.

Ввечері активісти зберуться на віче на майдані Корольова.

Фоторепортаж про те, як у Житомирі відзначили другу річницю початку Революції Гідності дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року в першу річницю початку Євромайдану активісти нагадали владі про непокараних за вбивство Небесної сотні та відсторонення від народу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі