Україна

Порошенко про злочини на Майдані: Сісти мають і замовники, і всі їхні поплічники

21 November 2015, 16:22

У розслідуванні злочинів проти Майдану процедуру заочного засудження до встановлених замовників буде застосовано лише тимчасово.

Про це  заявив президент Петро Порошенко у своєму зверненні до українського народу 21 листопада з нагоди Дня Гідності і Свободи, яке оприлюднила прес-служба глави держави.

"Генпрокуратура, СБУ та МВС звітували суспільству про перебіг розслідування. Я незадоволений темпами і не хочу бути адвокатом слідства, але розслідування більше 2000 злочинів проти учасників акцій протесту дійсно потребують чималих зусиль і часу", - зауважив Порошенко.

"Доведено, що замовником кривавих злочинів був особисто Янукович. Виконавцями — тодішнє керівництво МВС, СБУ, РНБО. Морально вони вже покарані: люди їх прокляли, а господь позбавив Батьківщини. Скільки б та наволоч не ховалася в Росії, те, що вони накоїли, не має строку давності. Процедуру заочного засудження до них буде застосовано лише тимчасово. Сісти мають і вони, і всі їхні поплічники", - заявив президент. 

Він додав, що процес притягнення до відповідальності "зрушив з мертвої точки".

"Група затриманих, в тому числі і "беркутів", перебувають в СІЗО. 119 справ на сьогодні вже передано до суду. Винесено вже навіть 26 вироків, щоправда поки щодо дрібних виконавців. Всього повідомлено про підозру 270 особам. Серед них — 44 високопосадовці, 125 міліціонерів, 11 суддів, 9 прокурорів і десятки керівників і організаторів тітушок", - зазначив Порошенко.

"Крім того, низку суддів, які виносили неправосудні рішення проти майданівців, звільнено", - заявив він.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі