Місто

У Житомирі освятили перший греко-католицький храм

22 November 2015, 16:30

Вранці, 22 листопада, у Житомирі освятили греко-католицький храм. Будівлю на вуліці Селецькій почали зводити 6 років тому і закінчили зовсім недавно.

Настоятелька храму сестра Маргарита Гутник розповідає: освячення храму також приурочене до визначної дати усіх греко-католиків Житомира.  
 
«В нас сьогодні відбувається освячення храму. Це є також 10-та річниця нашого перебування в Житомирі і ми також хотіли приурочити це свято якраз до 10-ї річниці. Було багато робити і ми спішили, щоб дійсно це свято звершилось. Михотіли зробити його влітку, але нам не вдалось. Але вийшло так, як вийшло. Ми насправді дякуємо Богу, і нам не віриться, бо справді багато труднощів, не легко будувати зараз, зважаючи на фінансовий стан держави. Тому, це якраз така визначна непересічна подія, бо такого часто не буває, ну і це перший греко-католицький храм в Житомирі», - розповідає сестра Маргарита.
 

 Освятити храм до Житомира приїхали священнослужителі з багатьох міст України і глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.
 
«Сьогодні богослужіння очолив блаженнійший Святослав Шевчук і також приїхали отці з нашого деканату, були також отці римо-католики, отці-францісканці. Також були наші друзі в Корростишева, Бердичева, Києва та Львова», - каже сестра Маргарита Гутник.
 
На освячення храму прийшли близько сотні вірян, а благодійникам, які допомогли будувати церкву вручили подяки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі